Prajitura cu budinca si fructe

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu budinca si fructe

Ingrediente

  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 1 cana ulei
  • 1 cana lapte
  • 1 plic praf de copt
  • un varf de sare
  • 1 plic budinca de caramel
  • 3 linguri zahar
  • 400 ml lapte
  • 6 caise (eu am avut congelate taiate in doua)
  • 3 linguri afine
  • zahar pudra pentru pudrat prajitura

Mod de preparare

Mai intai pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic cu cantitatile de zahar si lapte mentionate de mine la ingrediente. Lasam budinca la racit! Separat intr-un bol mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi treptat galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare cu mixerul la viteza mica. La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt si tapetata cu faina. Peste aluat, cu un pos sau o punga gaurita spritam budinca din loc in loc. Peste budinca punem caisele si afinele (sau orice alte fructe doriti). Dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30 de minute plus inca 5 minute cu focul stins si usa deschisa.

Dupa ce s-a racit putin,scoatem prajitura pe un platou si pudram cu zahar pudra. Feliem si servim alaturi de o cafea aromata :) sau cel putin mie asa imi place, voi puteti servi cum va pofteste inima.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana
Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Reteta de ciulama de pui cu ciuperci. Cum se prepara reteta de ciulama de pui cu ciuperci.

Ciulama de pui cu ciuperci