Mai intai pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic cu cantitatile de zahar si lapte mentionate de mine la ingrediente. Lasam budinca la racit! Separat intr-un bol mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi treptat galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare cu mixerul la viteza mica. La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt si tapetata cu faina. Peste aluat, cu un pos sau o punga gaurita spritam budinca din loc in loc. Peste budinca punem caisele si afinele (sau orice alte fructe doriti). Dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30 de minute plus inca 5 minute cu focul stins si usa deschisa.
Dupa ce s-a racit putin,scoatem prajitura pe un platou si pudram cu zahar pudra. Feliem si servim alaturi de o cafea aromata :) sau cel putin mie asa imi place, voi puteti servi cum va pofteste inima.
Reteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....
Turta dulce cu miereReteta de faguri deliciosi. Cum se face acasa reteta de faguri deliciosi.
Faguri deliciosiDe Sarbatori, am pregatit cotlet de porc la cuptor, cu costite, cartofi si mirodenii.
Cotlet de porc, cu legume si mirodenii, la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii