Mai intai pregatim budinca de vanilie:
Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul.
Adaugam cateva linguri de lapte, amidonul, 2 lingurite zahar vanilat si amestecam bine.
Punem restul de lapte la fiert si cand da in clocot turnam amestecul de amidon.
Dam focul la mic si lasam sa fiarba pana se ingroasa timp in care amestecam mereu.
Cand este gata o lasam sa se racoreasca si o acoperim cu folie alimentara.
Aluatul:
Untul il batem spuma impreuna cu zaharul.
Adaugam ouale, unul cate unul si mixam dupa fiecare.
Incorporam faina, praful de copt si amestecam cu mixerul la viteza mica.
La final punem iaurtul, esenta si le amestecam cu o paleta de silicon.
Spalalam prunele, le taiem pe fiecare in 3 bucati si aruncam samburii.
Ungem o tava cu margarina si o tapetam cu hartie de copt (dimeniunea tavii 37 x 24).
Turnam compozitia de blat, o nivelam, apoi punem budinca, usor pe intreaga suprafata.
Asezam prunele si le presaram cu o lingurita zahar vanilat.
Introducem prajitura in cuptor la o temperatura potrivita timp de 50-55 de minute (facem testul cu scobitoarea).
Cand este gata o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca, apoi poate fi servita.
Sa aveti pofta!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii