autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu budinca si prune

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 septembrie 2013

Ingrediente
Pentru blat:, , 6 oua, 250 gr zahar, 200 gr unt, 140 gr iaurt natural, 2 lingurite esenta de vanilie, 320 gr faina, 1 praf de copt, , Pentru budinca de vanilie:, , 500 ml lapte, 2 galbenusuri, 3 linguri si 1/2 amidon, 2 lingurite zahar vanilat, 3 linguri zahar, 500 gr prune, 1 lingurita zahar pudra

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Mai intai pregatim budinca de vanilie:
Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul.
Adaugam cateva linguri de lapte, amidonul, 2 lingurite zahar vanilat si amestecam bine.
Punem restul de lapte la fiert si cand da in clocot turnam amestecul de amidon.
Dam focul la mic si lasam sa fiarba pana se ingroasa timp in care amestecam mereu.
Cand este gata o lasam sa se racoreasca si o acoperim cu folie alimentara.
Aluatul:
Untul il batem spuma impreuna cu zaharul.
Adaugam ouale, unul cate unul si mixam dupa fiecare.
Incorporam faina, praful de copt si amestecam cu mixerul la viteza mica.
La final punem iaurtul, esenta si le amestecam cu o paleta de silicon.
Spalalam prunele, le taiem pe fiecare in 3 bucati si aruncam samburii.
Ungem o tava cu margarina si o tapetam cu hartie de copt (dimeniunea tavii 37 x 24).
Turnam compozitia de blat, o nivelam, apoi punem budinca, usor pe intreaga suprafata.
Asezam prunele si le presaram cu o lingurita zahar vanilat.
Introducem prajitura in cuptor la o temperatura potrivita timp de 50-55 de minute (facem testul cu scobitoarea).
Cand este gata o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca, apoi poate fi servita.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu budinca si prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu prune si nuca

Tarta cu prune si nuca

Intr-o tava rotunda punem aluatul decongelat si il decupam dupa forma acesteia, il dam la frigider

3 voturi    1 comentariu
40 min
Prajituri
Bretzel/ covrigi nemtesti

Bretzel/ covrigi nemtesti

Intr-un castron amestecati faina cu drojdia. Adaugati sarea, apa si laptele(la temperatura camerei).

12 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 250 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 140 gr iaurt natural
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 320 gr faina
  • 1 praf de copt
  • Pentru budinca de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri si 1/2 amidon
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • 3 linguri zahar
  • 500 gr prune
  • 1 lingurita zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Baklava cu nuci cajou