Prajitura cu budinca si prune

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu budinca si prune

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 250 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 140 gr iaurt natural
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 320 gr faina
  • 1 praf de copt
  • Pentru budinca de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri si 1/2 amidon
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • 3 linguri zahar
  • 500 gr prune
  • 1 lingurita zahar pudra

Mod de preparare

Mai intai pregatim budinca de vanilie:

Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul.

Adaugam cateva linguri de lapte, amidonul, 2 lingurite zahar vanilat si amestecam bine.

Punem restul de lapte la fiert si cand da in clocot turnam amestecul de amidon.

Dam focul la mic si lasam sa fiarba pana se ingroasa timp in care amestecam mereu.

Cand este gata o lasam sa se racoreasca si o acoperim cu folie alimentara.

Aluatul:

Untul il batem spuma impreuna cu zaharul.

Adaugam ouale, unul cate unul si mixam dupa fiecare.

Incorporam faina, praful de copt si amestecam cu mixerul la viteza mica.

La final punem iaurtul, esenta si le amestecam cu o paleta de silicon.

Spalalam prunele, le taiem pe fiecare in 3 bucati si aruncam samburii.

Ungem o tava cu margarina si o tapetam cu hartie de copt (dimeniunea tavii 37 x 24).

Turnam compozitia de blat, o nivelam, apoi punem budinca, usor pe intreaga suprafata.

Asezam prunele si le presaram cu o lingurita zahar vanilat.

Introducem prajitura in cuptor la o temperatura potrivita timp de 50-55 de minute (facem testul cu scobitoarea).

Cand este gata o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca, apoi poate fi servita.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise