Aceasta prajitura,are specific slovac;am reteta de la o vecina,slovaca;e o reteta buna si f.simpla(si ca ingredient si ca mod de preparare).
Intr-un castron,se pun toate ingredientele uscate:faina,zaharul,cacaua,scortisoara,cuisoare,praf de copt;se amesteca bine,apoi,se pun celelalte ingrediente:oul,uleiul,gemul,laptele si bicarbonatul(stins in putina zeama de lamiie);se amesteca bine(cu telul),sa nu aiba cocoloase,apoi,compozitia se strecoara si se pune intr-o tava unsa cu unt(margarina) si tapetata cu faina;tava de cca 28/20.Eu,strecor compozitia,direct in tava.
Se da la cuptorul preincalzit,la foc mediu,cca 35 minute;pe urma,se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca(nu in frigider) cam o ora si jumatate.Dupa aceea,prajitura(rece) se unge cu cca 3 linguri de gem(daca gemul e tare,il inmuiem,putin,pe foc);prajitura se poate unge cu gem in tava,in care s-a copt,sau se poate scoate din tava;cum vreti.
Peste gem,se pune glazura:zaharul pudra cu cacaua si laptele;cind fierb si zaharul e topit,se pune untul;se amesteca tot timpul,pina ce compozitia se omogenizeaza;
pe urma,se ia de pe foc si se mesteca tot timpul,sa se raceasca,putin(sa putem intinde glazura,dar sa nu fie f.fluida).
Dupa ce punem glazura peste gem,o intindem,cu o lingura.
Aceasta glazura ,nu se intareste;daca vrem o glazura mai tare,folosim ciocolata topita.
Prajitura se da la rece(se poate frigider) cca o ora(sa se raceasca glazura),apoi o taiem in patrate de cca 4/4 cm,dupa care,se serveste.
Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.
Sarmale cu varza dulce in vas de lutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii