autor:

husni

» » Prajituri

Prajitura cu cacao si gem

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Slovacia


    Reteta postata pe: 14 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Slovacia


Reteta postata pe: 14 august 2010

Ingrediente
Blat, -125 g zahar, -200 g faina, -1 ou, -1/2 lingurita scortisoara, -1/4 lingurita cuisoare, -1/2 lingurita bicarbonat, -1/2 lingurita praf de copt, -1 lingura,cu virf,cacao, -3 linguri gem(de preferat de caise sau capsuni,dar se poate folosi orice), -250 ml lapte, -75 ml ulei, , Glazura, -5-6 linguri de zahar pudra, -1 lingura,cu virf,cacao, -3 linguri lapte, -50-75 g unt, , Sub glazura,avem nevoie de cca 3 linguri de gem.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

34 voturi

Mod de preparare

Aceasta prajitura,are specific slovac;am reteta de la o vecina,slovaca;e o reteta buna si f.simpla(si ca ingredient si ca mod de preparare).

Intr-un castron,se pun toate ingredientele uscate:faina,zaharul,cacaua,scortisoara,cuisoare,praf de copt;se amesteca bine,apoi,se pun celelalte ingrediente:oul,uleiul,gemul,laptele si bicarbonatul(stins in putina zeama de lamiie);se amesteca bine(cu telul),sa nu aiba cocoloase,apoi,compozitia se strecoara si se pune intr-o tava unsa cu unt(margarina) si tapetata cu faina;tava de cca 28/20.Eu,strecor compozitia,direct in tava.
Se da la cuptorul preincalzit,la foc mediu,cca 35 minute;pe urma,se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca(nu in frigider) cam o ora si jumatate.Dupa aceea,prajitura(rece) se unge cu cca 3 linguri de gem(daca gemul e tare,il inmuiem,putin,pe foc);prajitura se poate unge cu gem in tava,in care s-a copt,sau se poate scoate din tava;cum vreti.
Peste gem,se pune glazura:zaharul pudra cu cacaua si laptele;cind fierb si zaharul e topit,se pune untul;se amesteca tot timpul,pina ce compozitia se omogenizeaza;
pe urma,se ia de pe foc si se mesteca tot timpul,sa se raceasca,putin(sa putem intinde glazura,dar sa nu fie f.fluida).
Dupa ce punem glazura peste gem,o intindem,cu o lingura.
Aceasta glazura ,nu se intareste;daca vrem o glazura mai tare,folosim ciocolata topita.
Prajitura se da la rece(se poate frigider) cca o ora(sa se raceasca glazura),apoi o taiem in patrate de cca 4/4 cm,dupa care,se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cacao si gem" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu gem si cacao

Prajitura cu gem si cacao

Blatul: Amestecam toate ingredientele uscate ,faina, zahar, cacao, scortisoara, cuisoare, praf

13 voturi    5 comentarii
2h 50 min
Prajituri
Tarta cu nuci

Tarta cu nuci

Blatul se face ca unul clasic de tarta: unul rece se incorporeaza in faina formandu-se frimituri.

11 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    Foarte aromata si aspectuoasa!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    Arata tare bine si usor de facut.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 17 august 2010

    Imi place combinatia.Trebuie sa incerc si eu.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 17 august 2010

      Camy, delicioasa prajitura! Foarte bine ai spus cum se prepara! Usor de facut!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 15 august 2010

      Ce bune sunt, aratã yummy!!!felicitãri :)

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 14 august 2010

      O bunatate !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

34 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • -125 g zahar
  • -200 g faina
  • -1 ou
  • -1/2 lingurita scortisoara
  • -1/4 lingurita cuisoare
  • -1/2 lingurita bicarbonat
  • -1/2 lingurita praf de copt
  • -1 lingura,cu virf,cacao
  • -3 linguri gem(de preferat de caise sau capsuni,dar se poate folosi orice)
  • -250 ml lapte
  • -75 ml ulei
  • Glazura
  • -5-6 linguri de zahar pudra
  • -1 lingura,cu virf,cacao
  • -3 linguri lapte
  • -50-75 g unt
  • Sub glazura,avem nevoie de cca 3 linguri de gem.

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte aromata si aspectuoasa!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Tarta cu visine si nuca