Prajitura cu cafea

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 50 gr nuca macinata
  • 3 linguri de cacao
  • 300 gr zahar
  • 1 praf de copt
  • 200 gr faina
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar pudra
  • 100 ml lapte
  • 15 gr cafea naturala macinata.

Mod de preparare

Blat: Se bat 5 albusuri spuma cu 30 ml apa calda, se adauga 100 gr zahar. Separat se bat 5 galbenusuri cu 100 gr zahar si 30 ml apa calda puse pe rand. Se amesteca usor cu albusurile,cu nuca macinata,o lingura de cacao ,faina si praful de copt. Se coace intr-o tava intinsa si tapetata cu hartie de copt. Crema: Se freaca spuma 150 gr unt cu 200 gr zahar pudra . Intr-un bol punem 1 ou, o ligura de faina , cafeaua si 100 ml lapte, se amesteca si le punem la foc mic amestecand pana se ingroase. Cand s-a racit crema se adauga peste untul batut spuma . Cu aceasta crema se umple blatul care a fost taiat in doua ,din crema oprim o lingura si pentru a unge pe deasupra prajitura, dupa care se pune glazura . Glazura: 100 gr zahar amestecam cu 3 linguri de apa, 2 linguri cacao si 50g unt. Amestecam componentele intr-o cratita si se fierb 1 minut in clocot apoi se toarna glazura calduta peste prajitura. Se lasa la rece si se presara nuca deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise