Pregatesti asa:
Se freaca bine galbenusurile cu zahar pana se topeste; apoi se adauga 10 linguri de cafea; apoi se adauga nucile macinate, faina, praful de copt si albusurile batute spuma.
Amesteci usor si torni compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina.
dai la copt circa 30 de minute.( se verifica cu scobitoarea)
Siropul se pregateste asa:
Se caramelizeaza 4 linguri de zahar si se stinge cu apa apoi se mai pune 2 linguri de zahar la fiert.
Glazura se face asa:
Pe un vas se pune pe foc apa, zaharul, cacao, untul lasi sa se topeasca si amesteci pana se incorporeaza bine.
Cand blatul s-a racit , se insiropeaza si apoi se pune glazura.
Pofta Buna!!!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii