Ingrediente
4 oua, 1 cana de zahar, 1 cana nuci macinate, 10 linguri cafea preparata, 200 g faina, 1 praf de copt, , Pt. sirop:, 6 linguri zahar, 400 ml apa, , Pt. glazura:, 3 linguri cacao, 5 linguri zahar, 3 linguri apa, 50g unt
Dificultate: Redusa | Timp: 40 min
13 voturi
Mod de preparare
Se freaca bine galbenusurile cu zahar pana se topeste; apoi se adauga 10 linguri de cafea; apoi se adauga nucile macinate, faina, praful de copt si albusurile batute spuma.
Amesteci usor si torni compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina.
dai la copt circa 30 de minute.( se verifica cu scobitoarea)
Siropul se pregateste asa:
Se caramelizeaza 4 linguri de zahar si se stinge cu apa apoi se mai pune 2 linguri de zahar la fiert.
Glazura se face asa:
Pe un vas se pune pe foc apa, zaharul, cacao, untul lasi sa se topeasca si amesteci pana se incorporeaza bine.
Cand blatul s-a racit , se insiropeaza si apoi se pune glazura.
Pofta Buna!!!