Prajitura cu cafea

Reteta de prajitura cu cafea. Prajitura cu cafea reteta pas cu pas. Prajitura cu cafea, blat pufos cu cacao si crema de mascarpone. Retete de prajituri cu cafea. Retete de prajituri.

Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu cafea

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri ness
  • 8 linguri zahar
  • 6 linguri făina
  • un praf de sare
  • un praf de copt
  • esenta vanilie
  • Crema:
  • 250 grame mascarpone
  • 100 ml cafea lichida
  • un plic de 3 in 1
  • 200 ml frișca lichida (am folosit vegetala)
  • 150-200grame zahar pudra (sau dupa gust)
  • Sirop:
  • 150 ml cafea
  • 2 linguri miere sau zahar

Mod de preparare

Reteta de prajitura cu cafea o prepar destul de des. Se face usor, este delicioasa, insiropata si foarte aromata.

Separăm albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu praful de sare, după care adăugăm treptat zahărul până incorporam total si nu se desprinde de oala. Galbenusurile le amestecăm cu esenta de vanilie si adăugăm peste albusuri. Renunțăm la mixer si amestecăm usor cu spatula pentru a nu scoate aerul incorporat.

Separat, amestecăm faina cu cacaoa, praful de copt si cafeaua si le adăugăm treptat, în ploaie, peste aluat. Într-o tava dreptunghiulară tapetata cu hartie de copt punem blatul si il coacem 35 de minute la 180 de grade C. Verificam după 25 de minute cu testul scobitorii pentru ca diferă cuptorul. Scoatem blatul pe un gratar si il lăsăm la racit.

Batem frisca spuma. Adăugăm zahărul și mascarponele si omogenizam, după care adăugăm treptat cafeaua lichidă făcută cat mai tare si răcită. Adăugăm plicul de cafea instant în compoziție si amestecăm. Va fi o aroma extra de cafea. Putem pune si nuca sau aroma de vanilie.

Insiropam blatul cu cafeaua racita, usor indulcita. Intindem crema uniform peste blat si deasupra decoram cu ciocolata rasa. Punem prajitura cu cafea la rece cateva ore sau peste noapte.

Eu prefer s-o tin toata noaptea la frigider, se imbina mai bine aromele si taie frumos.

Incercati si voi reteta de prajitura cu cafea, este minunata!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise