Prajitura cu caise

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 g zahar
  • 200 g unt
  • 200 g faina
  • 4 oua
  • 0,5 kg caise
  • jumatate lingurita amoniac
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • zahar pudra pentru decor
  • un praf de sare

Mod de preparare

Se spala caisele si se incinge cuptorul. Untul se freaca spuma, se adauga zaharul si se omogenizeaza bine. Galbenusurile se separa de albusuri, se pun pe rand in compozitie si se amesteca bine. Albusurile se bat spuma cu putina sare si se rastoarna peste compozitie, amestecand pana se omogenizeaza. Se adauga amoniacul stins cu zeama de lamaie, coaja de lamaie si se amesteca. La sfarsit, se pune faina in ploaie si se amesteca bine pana se omogenizeaza.

Se unge o tava cu unt, se toarna compozitia, se aranjeaza caisele in jumatati si se lasa la copt circa 45 de minute. (Cu o scobitoare se incearca daca este copata prajitura). Dupa ce se scoate din cuptor se lasa sa se raceasca bine in tava, se pudreaza cu zahar si se taie in patrate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata
Saramura de crap

Saramura de crap

Saramura de crap
Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor