autor:

Eileen

» » Prajituri

Prajitura cu caise

Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iunie 2011

Ingrediente
100g faina, O jumatate lingura praf de copt, 100g unt, 100g zahar, 2 oua, 1 lingura lapte, inghetata pentru servit, Fistic pisat, , Caise:, 100g zahar brun, O lingurita esenta de vanilie, 8 caise coapte bine

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

6 voturi

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180grade. Tapetati o tava rotunda de 23 cm diametru, cu hartie de copt.
Incalziti zaharul pentru caise cu 150ml apa, esenta de vanilie, totul acoperit pana se topeste zaharul. Adaugati caisele taiate pe jumatate cu samburii scosi. Aduceti la fierbere, puneti capacul si luati de pe foc.
Dati faina si praful de copt printr-o sita de 3 ori pentru aerisire. Bateti untul cu zaharul pana devine pufos si pal. Adaugati ouale pe rand, apoi adaugati faina si incorporati usor. Daca aluatul este prea tare, adaugati laptele. Ar trebui coca sa picure usor de pe o lingura.
Luati caisele din sirop si stergeti-le de umezeala, puneti-le pe fundul tavii cu partea taiata in jos. Adaugati aluatul si nivelati bine. Dati la cuptor pentru 30 de minute pana creste si devine auriu.
Luati din cuptor si lasati la racit putin.
Intre timp, puneti lichidul in care au fiert caisele inapoi pe foc pana formeaza un sirop. Intoarceti prajitura cu fundul in sus, usor, pe o farfurie. Puneti siropul deasupra si serviti rece cu inghetata si fistic, daca doriti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza

9 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura pandispan cu caise

Prajitura pandispan cu caise

Se spală fructele, se taie în jumătăţi şi sâmburii se înlătură. În

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rodica , 14 iunie 2013

    Simpla si atat de buna si aromata, as prepara-o in fiecare zi, dar ma tem ca se lipeste unde nu trebuie !!! Caisele si ciresele sunt fructele mele preferate !!!!!! Felicitari Eileen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

6 voturi

Ingrediente

  • 100g faina
  • O jumatate lingura praf de copt
  • 100g unt
  • 100g zahar
  • 2 oua
  • 1 lingura lapte
  • inghetata pentru servit
  • Fistic pisat
  • Caise:
  • 100g zahar brun
  • O lingurita esenta de vanilie
  • 8 caise coapte bine

Raporteaza reteta

Retete
de Eileen
Cookies cu ciocolata

Cookies cu ciocolata

Se incinge cuptorul la 170 grade. Frecam bine untul cu tot zaharul pana acesta se topeste si nu se

1 vot    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Varza a la Cluj cu afumatura

Varza a la Cluj cu afumatura

Varza se taie fideluta, se pune sare si se lasa o jumatate de ora. Se scurge de zeama si se pune

35 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de salata cu costita

Ciorba de salata cu costita

Se fierb ceapa, telina, morcovii, pastarnacul intr-o oala cu 4 litri de apa cu putina sare. Dupa

3 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Fara foto

Rodica

Simpla si atat de buna si aromata, as prepara-o in fiecare zi, dar ma tem ca se lipeste unde nu trebuie !!! Caisele si ciresele sunt fructele mele preferate !!!!!! Felicitari Eileen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Guguluf de toamna cu dovleac si pere Guguluf de toamna cu dovleac si pere

Se spala perele, se usuca cu prosop de bucatarie, se scot semintele si coditele si se taie in felii grose de aproximativ 0,5 cm. Adica

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Cremsnit