autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu caise

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iunie 2011

Ingrediente
ptr o tava rotunda 26cm, , , 1kg de caise, 2-3lg de zahar, 50 gr de unt, suc de lamaie-1/2 de lamaie, coaja rasa de lamaie, 1lingurita esenta de vanilie, , ptr blat, 6oua mari, 6linguri zahar, 2linguri de ulei, 6linguri defaina, 1lingurita praf de copt

Dificultate: Redusa Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Intr-o tigaie topim untul si zaharul impreuna cu sucul de lamaie si punem caisele spalate si despartite in doua.
Amestecam cateva minute adaugam si esenta de vanilie si luam de pe foc.
Lasam sa se raceasca si asezam caisele pe fundul tavii de copt pe care am uns-o cu putin unt.
Se face aluatul -batind albusurile cu zaharul pina devine o spuma tare,se adauga galbenusele,uleiul si faina treptat.Se amesteca bine continutul si se toarna peste caise.Se coace la 180 de grade -30 de minute -cuptorul trebuie incalzit dinainte.
Dupa ce sa copt lasam sa se raceasca si o scoatem pe un platou cu caisele deasupra.Se poate orna cu frisca,sau zahar pudra dar este gustoasa si asa simpla.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu gem si samburi de caise

Prajitura cu gem si samburi de caise

1.Se prepara 2 blaturi,fiecare separat, din albusurile batute spuma tare cu un praf de sare si zahar,apoi

2 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri
Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin,

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 21 martie 2017

    Prajitura simpla si se poate face acum de post schimband blatul intr-un blat de aluat de foietaj facut cu margarina si schimband untul de la fructe cu putina margarina iese foarte gustos!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2011

    Un deliciu!

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 30 iunie 2011

    chiar nu are nevoie de frisca, sa primeze aroma caiselor!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • ptr o tava rotunda 26cm
  • 1kg de caise
  • 2-3lg de zahar
  • 50 gr de unt
  • suc de lamaie-1/2 de lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • 1lingurita esenta de vanilie
  • ptr blat
  • 6oua mari
  • 6linguri zahar
  • 2linguri de ulei
  • 6linguri defaina
  • 1lingurita praf de copt

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

32 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

12 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

kok miori (Chef de cuisine)

Prajitura simpla si se poate face acum de post schimband blatul intr-un blat de aluat de foietaj facut cu margarina si schimband untul de la fructe cu putina margarina iese foarte gustos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars
Cookie Settings