Intr-o tigaie topim untul si zaharul impreuna cu sucul de lamaie si punem caisele spalate si despartite in doua.
Amestecam cateva minute adaugam si esenta de vanilie si luam de pe foc.
Lasam sa se raceasca si asezam caisele pe fundul tavii de copt pe care am uns-o cu putin unt.
Se face aluatul -batind albusurile cu zaharul pina devine o spuma tare,se adauga galbenusele,uleiul si faina treptat.Se amesteca bine continutul si se toarna peste caise.Se coace la 180 de grade -30 de minute -cuptorul trebuie incalzit dinainte.
Dupa ce sa copt lasam sa se raceasca si o scoatem pe un platou cu caisele deasupra.Se poate orna cu frisca,sau zahar pudra dar este gustoasa si asa simpla.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii