autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu caise

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iunie 2011

Ingrediente
ptr o tava rotunda 26cm, , , 1kg de caise, 2-3lg de zahar, 50 gr de unt, suc de lamaie-1/2 de lamaie, coaja rasa de lamaie, 1lingurita esenta de vanilie, , ptr blat, 6oua mari, 6linguri zahar, 2linguri de ulei, 6linguri defaina, 1lingurita praf de copt

Dificultate: Redusa Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Intr-o tigaie topim untul si zaharul impreuna cu sucul de lamaie si punem caisele spalate si despartite in doua.
Amestecam cateva minute adaugam si esenta de vanilie si luam de pe foc.
Lasam sa se raceasca si asezam caisele pe fundul tavii de copt pe care am uns-o cu putin unt.
Se face aluatul -batind albusurile cu zaharul pina devine o spuma tare,se adauga galbenusele,uleiul si faina treptat.Se amesteca bine continutul si se toarna peste caise.Se coace la 180 de grade -30 de minute -cuptorul trebuie incalzit dinainte.
Dupa ce sa copt lasam sa se raceasca si o scoatem pe un platou cu caisele deasupra.Se poate orna cu frisca,sau zahar pudra dar este gustoasa si asa simpla.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri
Prajitura cu foi caramel , crema de lapte si dulceata de caise

Prajitura cu foi caramel , crema de lapte si dulceata de caise

Punem zaharul,pe foc mic pentru al caramelize. Atentie mare sa nu se arda pentru ca va fi amar. Cand

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Epilator IPL Homelight G945E

- 740 lei
1699.99 lei
959.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 21 martie 2017

    Prajitura simpla si se poate face acum de post schimband blatul intr-un blat de aluat de foietaj facut cu margarina si schimband untul de la fructe cu putina margarina iese foarte gustos!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2011

    Un deliciu!

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 30 iunie 2011

    chiar nu are nevoie de frisca, sa primeze aroma caiselor!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • ptr o tava rotunda 26cm
  • 1kg de caise
  • 2-3lg de zahar
  • 50 gr de unt
  • suc de lamaie-1/2 de lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • 1lingurita esenta de vanilie
  • ptr blat
  • 6oua mari
  • 6linguri zahar
  • 2linguri de ulei
  • 6linguri defaina
  • 1lingurita praf de copt

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

10 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

kok miori (Chef de cuisine)

Prajitura simpla si se poate face acum de post schimband blatul intr-un blat de aluat de foietaj facut cu margarina si schimband untul de la fructe cu putina margarina iese foarte gustos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu gem si miez de nuca