autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu caise

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iunie 2011

Ingrediente
ptr o tava rotunda 26cm, , , 1kg de caise, 2-3lg de zahar, 50 gr de unt, suc de lamaie-1/2 de lamaie, coaja rasa de lamaie, 1lingurita esenta de vanilie, , ptr blat, 6oua mari, 6linguri zahar, 2linguri de ulei, 6linguri defaina, 1lingurita praf de copt

Dificultate: Redusa Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Intr-o tigaie topim untul si zaharul impreuna cu sucul de lamaie si punem caisele spalate si despartite in doua.
Amestecam cateva minute adaugam si esenta de vanilie si luam de pe foc.
Lasam sa se raceasca si asezam caisele pe fundul tavii de copt pe care am uns-o cu putin unt.
Se face aluatul -batind albusurile cu zaharul pina devine o spuma tare,se adauga galbenusele,uleiul si faina treptat.Se amesteca bine continutul si se toarna peste caise.Se coace la 180 de grade -30 de minute -cuptorul trebuie incalzit dinainte.
Dupa ce sa copt lasam sa se raceasca si o scoatem pe un platou cu caisele deasupra.Se poate orna cu frisca,sau zahar pudra dar este gustoasa si asa simpla.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu nectarine si caise

Prajitura cu nectarine si caise

Spalam fructele si le indepartam seminbtele. Caisele le lasam in jumatati daca sant bine coapte,

32 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

Spalam caisele, le scoatem samburii si le taiem in sferturi sau jumatati daca sunt mai mici. Galbenusurile

2 voturi    4 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 21 martie 2017

    Prajitura simpla si se poate face acum de post schimband blatul intr-un blat de aluat de foietaj facut cu margarina si schimband untul de la fructe cu putina margarina iese foarte gustos!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2011

    Un deliciu!

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 30 iunie 2011

    chiar nu are nevoie de frisca, sa primeze aroma caiselor!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • ptr o tava rotunda 26cm
  • 1kg de caise
  • 2-3lg de zahar
  • 50 gr de unt
  • suc de lamaie-1/2 de lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • 1lingurita esenta de vanilie
  • ptr blat
  • 6oua mari
  • 6linguri zahar
  • 2linguri de ulei
  • 6linguri defaina
  • 1lingurita praf de copt

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

kok miori (Chef de cuisine)

Prajitura simpla si se poate face acum de post schimband blatul intr-un blat de aluat de foietaj facut cu margarina si schimband untul de la fructe cu putina margarina iese foarte gustos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Budinca de lapte cu Agar agar Budinca de lapte cu Agar agar

Punem apa cu agar agar, intr-o oala, pe foc. Amestecam bine si lasam sa fiarba, dupa ce incepe sa fiarba, punem si lingura de sirop

0 voturi    0 comentarii
45 min
Budinci
Ciocolata de casa Ciocolata de casa

Intr-o craticioara se pune zaharul si apa si se fierbe pana se topeste zaharul. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca pana

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese albe