autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu caise

Autor: Margot (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Margot (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iulie 2011

Ingrediente
125 g unt moale, 3 linguri zahar pudra, 100g alune prajite tocate, 2 galbenusuri de ou fiert tare, esenta vanilie, rom, faina cat cuprinde pt un aluat ca de tarta, 1 praf copt 1 varf cutit sare, gem de caise, caise proaspete sau din compot, 1 galbenus si un pic lapte pt batut si uns foaia de deasupra

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Untul moale se freaca cu zaharul pudra, se adauga apoi alunele prajite si tocate si cele 2 galbenusuri de ou fierte tare si date pe razatoarea mica.Se amesteca totul incet si se adauga esenta de vanilie si rom, apoi faina amestecata cu praful de copt si un pic de sare.
Se imparte aluatul in 2 parti, se pune in folie si se da la frigider pt 2 ore.
Se pune hartie de copt in tava in care se vor coace( tava se stropeste un pic cu apa ca sa nu alunece hartia)
Se intinde prima foaie din o parte din aluat, se pune compozitia de caise si apoi ultima foaie care va fi unsa cu galbenus de ou batut cu un pic de lapte.In foaia de deasupra se fac gauri, ca sa se coaca, sau se decupeaza diferite forme, avand si un aspect mai frumos astfel.
Prepararea caiselor pt umplutura
Caisele proaspete sau din compot se pun pe foc cu un borcan de gem de caise, pana se inmoaie putin, apoi se dau la blender.
Gemul de caise eu il pregatesc, curatind 1,5 kg caise de samburi si punand peste ele 1 kg zahar.Le las asa de seara pana dimineata , iar apoi le pun pe foc, pana se leaga si nu mai curge de pe lingura.Adaug si 2-3 plicuri de zahar vanilat si 1 lingura zeama de lamaie.
Prajitura se va coace cca 25 min la foc potrivit( timpul variaza de tipul cuptorului)
Se serveste rece, la temperatura camerei si daca se poate , cu inghetata alaturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu gem si samburi de caise

Prajitura cu gem si samburi de caise

1.Se prepara 2 blaturi,fiecare separat, din albusurile batute spuma tare cu un praf de sare si zahar,apoi

1 vot    0 comentarii
50 min
Prajituri
Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

1.Mixati untul la temperatura camerei cu zaharul si zaharul vanilat pana capata consistenta unei

11 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 125 g unt moale
  • 3 linguri zahar pudra
  • 100g alune prajite tocate
  • 2 galbenusuri de ou fiert tare
  • esenta vanilie
  • rom
  • faina cat cuprinde pt un aluat ca de tarta
  • 1 praf copt 1 varf cutit sare
  • gem de caise
  • caise proaspete sau din compot
  • 1 galbenus si un pic lapte pt batut si uns foaia de deasupra

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Gogosi