autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu caise

Autor: Toma Stefania (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 09 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Toma Stefania (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 09 iulie 2011

Ingrediente
7 oua, 1 plic praf de copt, 250 g zafar, 10linguri ulei, 10 lnguri apa rece(minerala), zeama si coaja de la 1/2 lamaie, 300 g faina, 300 g caise fara samburi

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se separa ouale.

Galbenusurile+10 linguri ulei+praf de copt+10 linguri de apa+zeama si coaja de la 1/2 lamaie se omogenizeaza cu o lingura de lemn.

Albusurile se bat cu mixerul pana devin tari intr-un vas mai mare, dupa care se adauga zaharul si se bate in continuare cu mixerul pana nu se mai simte zaharul in spuma de oua .Se adauga si celelalte ingrediente si se omogenizeaza, dupa care se adauga faina care se amesteca usor de jos in sus cu miscari de rotire, pana la omogenizare.

Intr-o tava se pune foaie de copt si se aseaza compozitia in care se fixeaza jumatatile sau sferturile de caise.

Se introduce in cuptorul incins la 200 grade si se tine la copt 20-25 minute.Se face proba cu o scobitoare pe care introducand-o in prajitura nu ramane aluat.

Se taie bucatele si se pudreaza cu zahar vanilat (cine doreste).
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu caise caramelizate

Prajitura cu caise caramelizate

Zaharul si untul se pun intr-o cratita pe foc pana se topeste tot zaharul. Compozitia se pune intr-o

3 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

Spalam caisele, le scoatem samburii si le taiem in sferturi sau jumatati daca sunt mai mici. Galbenusurile

2 voturi    2 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidare FFS005X

- 165 lei
1099.99 lei
934.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 7 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 250 g zafar
  • 10linguri ulei
  • 10 lnguri apa rece(minerala)
  • zeama si coaja de la 1/2 lamaie
  • 300 g faina
  • 300 g caise fara samburi

Raporteaza reteta

Retete
de Toma Stefania
Paste racoroase de vara

Paste racoroase de vara

Se fierb pastele, iar dupa fierbere se spala sub jet de apa rece(trebuie sa fie reci si nelipicioase). Castravetii,

0 voturi    1 comentariu
30 min
Salate reci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Rulada Ducesa Rulada Ducesa

Ruladă în ruladă (foaie de cacao în interiorul unei foi albe) cu cremă de ciocolată, gem de căpşuni, portocale, nuci

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tiramisu rețeta originală Tiramisu rețeta originală

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală: Se separa albusurile de galbenusuri. In albusuri se adauga 3 linguri zahar si se amesteca

6 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri
Briose cu smochine , nuca si stafide galzurate cu ciocolata amaruie si frisca