autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu caise

Autor: Toma Stefania (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 09 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Toma Stefania (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 09 iulie 2011

Ingrediente
7 oua, 1 plic praf de copt, 250 g zafar, 10linguri ulei, 10 lnguri apa rece(minerala), zeama si coaja de la 1/2 lamaie, 300 g faina, 300 g caise fara samburi

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se separa ouale.

Galbenusurile+10 linguri ulei+praf de copt+10 linguri de apa+zeama si coaja de la 1/2 lamaie se omogenizeaza cu o lingura de lemn.

Albusurile se bat cu mixerul pana devin tari intr-un vas mai mare, dupa care se adauga zaharul si se bate in continuare cu mixerul pana nu se mai simte zaharul in spuma de oua .Se adauga si celelalte ingrediente si se omogenizeaza, dupa care se adauga faina care se amesteca usor de jos in sus cu miscari de rotire, pana la omogenizare.

Intr-o tava se pune foaie de copt si se aseaza compozitia in care se fixeaza jumatatile sau sferturile de caise.

Se introduce in cuptorul incins la 200 grade si se tine la copt 20-25 minute.Se face proba cu o scobitoare pe care introducand-o in prajitura nu ramane aluat.

Se taie bucatele si se pudreaza cu zahar vanilat (cine doreste).
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura marmorata cu caise

Prajitura marmorata cu caise

Ouale se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase. Se adauga alternativ, uleiul si laptele, apoi coaja

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

Se amesteca ouale cu zharul, uleiul apa(laptele), faina si praful de copt si se toarna intr-o tava

3 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 7 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 250 g zafar
  • 10linguri ulei
  • 10 lnguri apa rece(minerala)
  • zeama si coaja de la 1/2 lamaie
  • 300 g faina
  • 300 g caise fara samburi

Raporteaza reteta

Retete
de Toma Stefania
Paste racoroase de vara

Paste racoroase de vara

Se fierb pastele, iar dupa fierbere se spala sub jet de apa rece(trebuie sa fie reci si nelipicioase). Castravetii,

0 voturi    1 comentariu
30 min
Salate reci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Bomboane de ciocolata cu umplutura crocanta