Prajitura cu caise

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu caise

Ingrediente

  • 7 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 250 g zafar
  • 10linguri ulei
  • 10 lnguri apa rece(minerala)
  • zeama si coaja de la 1/2 lamaie
  • 300 g faina
  • 300 g caise fara samburi

Mod de preparare

Se separa ouale.

Galbenusurile+10 linguri ulei+praf de copt+10 linguri de apa+zeama si coaja de la 1/2 lamaie se omogenizeaza cu o lingura de lemn.

Albusurile se bat cu mixerul pana devin tari intr-un vas mai mare, dupa care se adauga zaharul si se bate in continuare cu mixerul pana nu se mai simte zaharul in spuma de oua .Se adauga si celelalte ingrediente si se omogenizeaza, dupa care se adauga faina care se amesteca usor de jos in sus cu miscari de rotire, pana la omogenizare.

Intr-o tava se pune foaie de copt si se aseaza compozitia in care se fixeaza jumatatile sau sferturile de caise.

Se introduce in cuptorul incins la 200 grade si se tine la copt 20-25 minute.Se face proba cu o scobitoare pe care introducand-o in prajitura nu ramane aluat.

Se taie bucatele si se pudreaza cu zahar vanilat (cine doreste).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor