Se separa ouale.
Galbenusurile+10 linguri ulei+praf de copt+10 linguri de apa+zeama si coaja de la 1/2 lamaie se omogenizeaza cu o lingura de lemn.
Albusurile se bat cu mixerul pana devin tari intr-un vas mai mare, dupa care se adauga zaharul si se bate in continuare cu mixerul pana nu se mai simte zaharul in spuma de oua .Se adauga si celelalte ingrediente si se omogenizeaza, dupa care se adauga faina care se amesteca usor de jos in sus cu miscari de rotire, pana la omogenizare.
Intr-o tava se pune foaie de copt si se aseaza compozitia in care se fixeaza jumatatile sau sferturile de caise.
Se introduce in cuptorul incins la 200 grade si se tine la copt 20-25 minute.Se face proba cu o scobitoare pe care introducand-o in prajitura nu ramane aluat.
Se taie bucatele si se pudreaza cu zahar vanilat (cine doreste).

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii