autor:

www.Reteta-Video.ro

» » Prajituri

Prajitura cu caise

Autor: www.Reteta-Video.ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iulie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: www.Reteta-Video.ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 iulie 2014

Ingrediente
600 g. de faina, 12 caise spalate, 8 oua, 320 g. de zahar, 160 ml de ulei, 240 g. de iaurt, un plic cu zahar vanilat, un plic cu praf de copt, sare, zahar pudra pentru ornat

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Cernem faina. Adaugam praful de copt si continuam sa le cernem impreuna (in acest fel se vor si amesteca).

Taiem caisele in jumatati, le scoatem samburele, iar apoi taiem fiecare jumatate in cate 3-4 cubulete.

Pregatim un bol incapator in care punem ouale. Adaugam zaharul, zaharul vanilat si un varf de lingurita cu sare.

Mixam la viteza mare. Mixam energic pana cand ouale se deschid la culoare si isi tripleaza volumul, 20-25 de minute, in functie de puterea mixerului. Cu cat mixam mai mult, cu atat prajitura va fi mai pufoasa.

Incalzim cuptorul.

Adaugam in compozitie uleiul, treptat, in timp ce continuam sa mixam (am adaugat uleiul in 4 transe).

Punem treptat iaurtul, in timp ce continuam sa amestecam (am pus iaurtul in 3 transe). Mixam pana la omogenizarea completa.

Adaugam faina in transe si amestecam usor, de jos in sus, cu ajutorul unei spatule. Continuam sa punem faina si amestecam usor, de fiecare data, pana la omogenizare (am pus 3-4 linguri cu faina in fiecare transa). Adaugam toata faina si amestecam, pana cand obtinem o compozitie ferma, dar in acelasi timp usor lichida.

Pregatim o tava pentru cuptor cu dimensiunile de 35x30 cm, in care aranjam hartie pentru copt (am udat-o usor, am scuturat-o si am mototolit-o inainte pentru a fi mai usor de intins).

Rasturnam in tava compozitia pentru prajitura si nivelam usor.

Distribuim deasupra bucatile de fructe, pe toata suprafata prajiturii. Apasam usor caisele, astfel incat sa intre putin in aluat.

Introducem tava in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute.

Cand prajitura cu fructe trece testul scobitorii o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca complet in forma.

Pudram cu zahar vanilat desertul complet racit si portionam.

Servim.

Reteta video completa o gasiti la: http://youtu.be/-cQGnVAawBQ

POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura de post cu gem de caise

Prajitura de post cu gem de caise

Se face un amestec nu foarte tare, care se imparte in 4 foi si care se coc pe dosul tavii. Foile

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

2 voturi    5 comentarii
45 min
Prajituri

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

0 voturi

Ingrediente

  • 600 g. de faina
  • 12 caise spalate
  • 8 oua
  • 320 g. de zahar
  • 160 ml de ulei
  • 240 g. de iaurt
  • un plic cu zahar vanilat
  • un plic cu praf de copt
  • sare
  • zahar pudra pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de www.Reteta-Video.ro
Paste cu Sos de Dovlecei

Paste cu Sos de Dovlecei

Pasul 1 Taiem dovleceii in cubulete mici. Tocam ceapa julien. Taiem ardeiul in fasii subtiri. Tocam

0 voturi    2 comentarii
35 min
Paste si pizza
Rulouri de Dovlecei cu Branza

Rulouri de Dovlecei cu Branza

Pasul 1 Incalzim cuptorul. Taiem dovleceii in felii foarte subtiri, pe lungime, cu ajutorul cutitului

1 vot    7 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Prajitura cu Mere Rase

Prajitura cu Mere Rase

Incalzim cuptorul. Punem praful de copt peste faina si omogenizam. Radem merele pe razatoarea mare. Pregatim

38 voturi    14 comentarii
1h
Prajituri
Retete

din Prajituri

Prajitura Felii London Prajitura Felii London

Se amesteca faina, zaharul, sarea, bicarbonatul cu untul moale. Se adaugă gălbenușurile și se încorporează în aluat.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Zbrownies