1.Mixati untul la temperatura camerei cu zaharul si zaharul vanilat pana capata consistenta unei creme.
2.Adaugati ouale si mixati bine.
3.Amestecati faina cernuta cu praful de copt bicarbonatul si sarea.Puneti jumatate din amestecul cu faina peste compozitia din bolul mixerului si cu ajutorul unei palete din plastic o incorporati,apoi mixati din nou.
4.Adaugati laptele,esenta de vanilie,amestecul de faina ramas si mixati pana se omogenizeaza.
5.Turnati jumatate din compozitie in tava tapetata cu hartie pentru copt,puneti bucati de caise spalate si uscate,apoi restul de compozitie.Daca folositi forme mici individuale:le umpleti 3/4 compozitie si deasupra puneti cate o 1/2 de caisa.
6.Dati la cuptorul preincalzit la 180 gr timp de 35-40 minute.(pentru siguranta puteti face testul “sfant” cu scobitoarea).
7.Taiati prajitura cand s-a racit,apoi o puteti pudra cu zahar pudra.
Reteta de prajitura pufoasa cu capsuni. Prajitura pufoasa cu capsuni reteta simpla. Retete de prajituri cu capsuni. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu capsuniEste un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim.
Tort cu iaurt si caiseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii