Prajitura cu caise

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu caise

Ingrediente

  • 5 oua
  • 200 gr zahar
  • 80 ml ulei
  • 300 gr iaurt
  • 260 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite esenta da vanilie
  • 400 gr caise
  • un praf de sare
  • zahar pudra

Mod de preparare

Spalam caisele, le scoatem samburii si le taiem in sferturi sau jumatati daca sunt mai mici.

Galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi incorporam uleiul treptat.

Adaugam iaurtul, amestecam, apoi praful de copt si faina cernuta.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.

Acestea le incorporam in compozitia de galbenusuri, cu o paleta de silicon, cu miscari de jos in sus.

Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt, dimensiunea tavii 24/37 cm.

Turnam usor compozitia, o nivelam, asezam caisele.

Introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana este coapta. Facem testul cu scobitoarea cam dupa 30-35 de minute.

Cand este gata, o scoatem, o lasam la racorit si o pudram cu zahar.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor