Prajitura cu caise

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu caise

Ingrediente

  • 6 oua
  • 13 linguri de zahar + 8 linguri zahar(pentru bezea)
  • 13 linguri faina
  • 100ml lapte
  • 8 linguri ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • aprox. 300 gr. caise
  • 2 plicuri de zahar vanilat

Mod de preparare

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul(13 linguri) si 1 plic de zahar vanilat pana devine o crema spumoasa apoi se adauga laptele, uleiul si faina+praful de copt.Se obtine o compozitie care curge. Se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Peste compozitie se pun caisele fara sanmburi (injumatatite) cu scobitura in sus. Presari apoi cu mana putin zahar peste caise daca sunt mai acrisoare. Daca ai si vrei , poti sa pui in fiecare caisa cate un sambure de nuca. Compozitia pregatita se da la cuptor pentru 25-30 minute.Intre timp bati albusele spuma cu putina sare pana se intareste bine apoi adaugi zaharul(8 linguri) si 1 plic de zahar vanilat si torni compozitia peste cea din cuptor inainte de a fi gata cu 10 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pizza bread

Pizza bread

Pizza bread
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Ciorbă de crap
Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor