Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul(13 linguri) si 1 plic de zahar vanilat pana devine o crema spumoasa apoi se adauga laptele, uleiul si faina+praful de copt.Se obtine o compozitie care curge. Se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Peste compozitie se pun caisele fara sanmburi (injumatatite) cu scobitura in sus. Presari apoi cu mana putin zahar peste caise daca sunt mai acrisoare. Daca ai si vrei , poti sa pui in fiecare caisa cate un sambure de nuca. Compozitia pregatita se da la cuptor pentru 25-30 minute.Intre timp bati albusele spuma cu putina sare pana se intareste bine apoi adaugi zaharul(8 linguri) si 1 plic de zahar vanilat si torni compozitia peste cea din cuptor inainte de a fi gata cu 10 minute.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii