Se spala caisele, se rup in doua si se scot samburii.
Se prepara aluatul dupa cum urmeaza: se freaca bine untul cu zaharul si se adauga galbenusurile, dupa care se incorporeaza faina, coaja de lamaie, laptele si un varf de cutit de sare, iar la urma de tot - albusurile batute spuma.
Se unge o forma rotunda (cu diametrul de 26 cm), se presara pesmet, se scutura ca sa ajunga pe toate partile si se pune aluatul, ridicandu-l si peste marginea vasului. Se aseaza deasupra jumatatile de caise (cu gura in jos) si se ung pe deasupra cu dulceata de caise incalzita putin. Se baga la cuptorul incins si se coace circa o ora la 175 grade C.
Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se presara cu zahar pudra.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii