Se spala caisele, se rup in doua si se scot samburii.
Se prepara aluatul dupa cum urmeaza: se freaca bine untul cu zaharul si se adauga galbenusurile, dupa care se incorporeaza faina, coaja de lamaie, laptele si un varf de cutit de sare, iar la urma de tot - albusurile batute spuma.
Se unge o forma rotunda (cu diametrul de 26 cm), se presara pesmet, se scutura ca sa ajunga pe toate partile si se pune aluatul, ridicandu-l si peste marginea vasului. Se aseaza deasupra jumatatile de caise (cu gura in jos) si se ung pe deasupra cu dulceata de caise incalzita putin. Se baga la cuptorul incins si se coace circa o ora la 175 grade C.
Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se presara cu zahar pudra.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii