Prajitura cu caise

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 bucati): 500 g caise,
  • 2 oua mjlocii,
  • 150 g unt sau margarina,
  • 150 g zahar,
  • 150 g faina,
  • coaja rasa de la o lamaie,
  • 5 linguri lapte,
  • sare,
  • 4 linguri dulceata de caise,
  • zahar pudra,
  • grasime si pesmet pentru forma.

Mod de preparare

Se spala caisele, se rup in doua si se scot samburii.

Se prepara aluatul dupa cum urmeaza: se freaca bine untul cu zaharul si se adauga galbenusurile, dupa care se incorporeaza faina, coaja de lamaie, laptele si un varf de cutit de sare, iar la urma de tot - albusurile batute spuma.

Se unge o forma rotunda (cu diametrul de 26 cm), se presara pesmet, se scutura ca sa ajunga pe toate partile si se pune aluatul, ridicandu-l si peste marginea vasului. Se aseaza deasupra jumatatile de caise (cu gura in jos) si se ung pe deasupra cu dulceata de caise incalzita putin. Se baga la cuptorul incins si se coace circa o ora la 175 grade C.

Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se presara cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana
Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Reteta de ciulama de pui cu ciuperci. Cum se prepara reteta de ciulama de pui cu ciuperci.

Ciulama de pui cu ciuperci