autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu caise

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 nectarine,, 400 g aluat foetaj, , 50 g faina, , 80 g dulceata de caise, , un ou, , 30 g unt, , 40 g migdale taiate, , sare

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se intinde aluatul pe planseta infainata si se taie din el opt dreptunghiuri de 8/12 cm (aproximativ), care se baga la frigider.
Se spala nectarinele, se sterg, se taie in doua, li se scot samburii, apoi se desfac in bucati mari.
Se iau patru dreptunghiuri de aluat si la mijlocul fiecaruia se aseaza o bucata de nectarina, in asa fel incat sa ramana o margine de 1 cm pe fiecare latura. Se pune cate putina dulceata (pe nectarine) si se presara migdale taiate.
Dreptunghiurile ramase se cresteaza in striuri paralele, pana la 1 cm de marginea fiecarei laturi (ele arata ca niste jaluzele).
Se bate oul (intreg) cu putina sare si cu el se ung marginile primelor patru dreptunghiuri. Celelalte patru dreptunghiuri striate se aseaza deasupra ca un capac, apasand usor marginile ca sa se lipeasca.
Se ung si \"capacele\" cu ou batut, se aseaza pe o tava unsa si se coc aproximativ 30 de minute. Inainte de a le servi, se lasa sa se raceasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

Se separa ouale. Galbenusurile+10 linguri ulei+praf de copt+10 linguri de apa+zeama si coaja de

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin,

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 nectarine,
  • 400 g aluat foetaj
  • 50 g faina
  • 80 g dulceata de caise
  • un ou
  • 30 g unt
  • 40 g migdale taiate
  • sare

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Briose cu banane