autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu caise

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 nectarine,, 400 g aluat foetaj, , 50 g faina, , 80 g dulceata de caise, , un ou, , 30 g unt, , 40 g migdale taiate, , sare

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se intinde aluatul pe planseta infainata si se taie din el opt dreptunghiuri de 8/12 cm (aproximativ), care se baga la frigider.
Se spala nectarinele, se sterg, se taie in doua, li se scot samburii, apoi se desfac in bucati mari.
Se iau patru dreptunghiuri de aluat si la mijlocul fiecaruia se aseaza o bucata de nectarina, in asa fel incat sa ramana o margine de 1 cm pe fiecare latura. Se pune cate putina dulceata (pe nectarine) si se presara migdale taiate.
Dreptunghiurile ramase se cresteaza in striuri paralele, pana la 1 cm de marginea fiecarei laturi (ele arata ca niste jaluzele).
Se bate oul (intreg) cu putina sare si cu el se ung marginile primelor patru dreptunghiuri. Celelalte patru dreptunghiuri striate se aseaza deasupra ca un capac, apasand usor marginile ca sa se lipeasca.
Se ung si \"capacele\" cu ou batut, se aseaza pe o tava unsa si se coc aproximativ 30 de minute. Inainte de a le servi, se lasa sa se raceasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

Incingeti cuptorul la 180grade. Tapetati o tava rotunda de 23 cm diametru, cu hartie de copt. Incalziti

6 voturi    1 comentariu
50 min
Prajituri
Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

Se amesteca bine ouale cu zaharul, se adauga uleiul treptat, apoi laptele, amoniacul stins, cateva

0 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 nectarine,
  • 400 g aluat foetaj
  • 50 g faina
  • 80 g dulceata de caise
  • un ou
  • 30 g unt
  • 40 g migdale taiate
  • sare

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Cornulete