Se framanta un aluat fraged,din faina,unt,zahar si ou.Se infasoara in folie si se da la frigider.
Se intinde o foaie de aluat si se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt.Deasupra se asaza o alta foaie de hartie de copt,ptr. a nu se arde aluatul.;se coace 20 minute dupa care se scoate blatul din cuptor.
Caisele se decojesc si se curata de samburi.
Se prepara un aluat ca de chec astfel:se bate untul cu zahar tos si zahar vanilat,apoi se adauga ouale pe rand,urmate de faina amestecata cu praf de copt,alternand cu laptele.
Blatul fraged,copt se unge cu jeleu si se asaza deasupra jumatatile de caise,apoi aluatul de chec si se coace 30-40 minute.Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca,apoi se pudreaza cu zahar pudra.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii