autor:

zana b.

» » Prajituri

Prajitura cu caise si dulceata

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 august 2009

Ingrediente
Blat:400g faina 250 g unt rece taiat bucati ,125g zahar,1 ou, Umplutura:1 kg caise,150g unt moale,120g zahar,1 plic zahar vanliat,2 oua,300g faina,2 lingurite praf de copt,80 ml lapte, jeleu de zmeura

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se framanta un aluat fraged,din faina,unt,zahar si ou.Se infasoara in folie si se da la frigider.
Se intinde o foaie de aluat si se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt.Deasupra se asaza o alta foaie de hartie de copt,ptr. a nu se arde aluatul.;se coace 20 minute dupa care se scoate blatul din cuptor.
Caisele se decojesc si se curata de samburi.
Se prepara un aluat ca de chec astfel:se bate untul cu zahar tos si zahar vanilat,apoi se adauga ouale pe rand,urmate de faina amestecata cu praf de copt,alternand cu laptele.
Blatul fraged,copt se unge cu jeleu si se asaza deasupra jumatatile de caise,apoi aluatul de chec si se coace 30-40 minute.Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca,apoi se pudreaza cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise si dulceata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu foi caramel , crema de lapte si dulceata de caise

Prajitura cu foi caramel , crema de lapte si dulceata de caise

Punem zaharul,pe foc mic pentru al caramelize. Atentie mare sa nu se arda pentru ca va fi amar. Cand

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Tort cu frisca si ananas

Tort cu frisca si ananas

Se separa galbenusurile de albusuri, cele din urma batundu-se spuma cu un praf de sare. Se adauga

3 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 15 %
179.99 lei
152.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:400g faina 250 g unt rece taiat bucati ,125g zahar,1 ou
  • Umplutura:1 kg caise,150g unt moale,120g zahar,1 plic zahar vanliat,2 oua,300g faina,2 lingurite praf de copt,80 ml lapte, jeleu de zmeura

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Rulada Ducesa Rulada Ducesa

Ruladă în ruladă (foaie de cacao în interiorul unei foi albe) cu cremă de ciocolată, gem de căpşuni, portocale, nuci

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tiramisu rețeta originală Tiramisu rețeta originală

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală: Se separa albusurile de galbenusuri. In albusuri se adauga 3 linguri zahar si se amesteca

6 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri
Tarta cu ciocolata