1.Se bat ouăle cu zahărul, apoi se adaugă uleiul și făina. Se omogenizează și se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt, care se dă la cuptor până se rumenește blatul foarte puțin pe margini.
2.Din 300 ml de apă, caise și cele 4 linguri de zahăr tos, se face un compot, care se lasă să se răcească. Se pune blatul pe o tavă și se pune o formă dreptunghiulară reglabilă în jurul lui. Se însiropează cu aproximativ 100 ml de compot.
3.Se bate frișca lichida cu zahărul pudră până devine fermă, apoi se adaugă iaurtul,puțin câte puțin și se încorporează.
4.Se scot caisele din compot, se îndepărtează coaja și se pasează, apoi se adaugă peste frișcă.
5.Se dizolvă 2 plicuri de gelatină conform indicațiilor de pe ambalaj, se lasă să se răcească, apoi se încorporează ușor în cremă. Compoziția astfel obținută se întinde peste blat și se nivelează cu o spatulă.
6.Se dizolvă un pliculeț de gelatină și se adaugă în compotul rămas. Se toarnă deasupra cremei și se dă la frigider pentru cel puțin 2-3 ore.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii