Prajitura cu caise si iaurt

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu caise si iaurt

Ingrediente

  • Pentru blat :
  • -4 oua
  • -4 linguri de zahar
  • -4 linguri ulei
  • -4 linguri faina
  • Pentru cremă și jeleu:
  • -500 g caise
  • -250 g iaurt de caise
  • -250 g frișcă lichida
  • -4 linguri zahăr pudră
  • -4 linguri zahăr tos
  • -300 ml apă
  • -3 plicuri gelatină

Mod de preparare

1.Se bat ouăle cu zahărul, apoi se adaugă uleiul și făina. Se omogenizează și se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt, care se dă la cuptor până se rumenește blatul foarte puțin pe margini.

2.Din 300 ml de apă, caise și cele 4 linguri de zahăr tos, se face un compot, care se lasă să se răcească. Se pune blatul pe o tavă și se pune o formă dreptunghiulară reglabilă în jurul lui. Se însiropează cu aproximativ 100 ml de compot.

3.Se bate frișca lichida cu zahărul pudră până devine fermă, apoi se adaugă iaurtul,puțin câte puțin și se încorporează.

4.Se scot caisele din compot, se îndepărtează coaja și se pasează, apoi se adaugă peste frișcă.

5.Se dizolvă 2 plicuri de gelatină conform indicațiilor de pe ambalaj, se lasă să se răcească, apoi se încorporează ușor în cremă. Compoziția astfel obținută se întinde peste blat și se nivelează cu o spatulă.

6.Se dizolvă un pliculeț de gelatină și se adaugă în compotul rămas. Se toarnă deasupra cremei și se dă la frigider pentru cel puțin 2-3 ore.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise