Se separa galbenusurile de albusuri si se freaca bine cu 1/3 din zahar, sare, zahar vanilat si caisata. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza in crema de galbenusuri, dupa care se adauga faina cernuta, migdalele, coaja rasa de lamaie si untul caldut (la temperatura mainii).
Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt si se incinge cuptorul la 180gr..
Caisele spalate si zvantate se rup in doua si se indeparteaza samburii.
Se toarna aluatul in tava si peste el se aseaza jumatatile de caisa la distante egale intre ele. Se presara deasupra migdalele feliate si se da prajitura la cuptor. Se coace 40 de minute, se lasa sa se raceasca in tava, se presara cu zahar pudra si se taie bucati.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii