autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu caise si migdale

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru circa 20 bucati): 5 oua, , 1 varf de cutit sare, , 120 g zahar tos fin, , 1 plic zahar vanilat, , 1 paharel caisata (rachiu de fructe), , 90 g faina, , 150 g migdale curatate si macinate, , coaja rasa de la 1/2 lamaie, , 80 g unt, , 500 g caise coapte (tari)., In plus: migdale feliate si zahar pudra pentru presarat deasupra.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri si se freaca bine cu 1/3 din zahar, sare, zahar vanilat si caisata. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza in crema de galbenusuri, dupa care se adauga faina cernuta, migdalele, coaja rasa de lamaie si untul caldut (la temperatura mainii).
Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt si se incinge cuptorul la 180gr..
Caisele spalate si zvantate se rup in doua si se indeparteaza samburii.
Se toarna aluatul in tava si peste el se aseaza jumatatile de caisa la distante egale intre ele. Se presara deasupra migdalele feliate si se da prajitura la cuptor. Se coace 40 de minute, se lasa sa se raceasca in tava, se presara cu zahar pudra si se taie bucati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise si migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta americana cu branza dulce

Placinta americana cu branza dulce

1.Pentru a face aluatul se amesteca faina cu zaharul si sarea, apoi se adauga untul (cat mai rece

34 voturi    19 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu compot de visine si frisca

Prajitura cu compot de visine si frisca

Blat: Se face un pandispan:se freaca f. bine galbenusurile cu zaharul;dupa ce-si dubleaza volumul

43 voturi    21 comentarii
3h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru circa 20 bucati): 5 oua
  • 1 varf de cutit sare
  • 120 g zahar tos fin
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 paharel caisata (rachiu de fructe)
  • 90 g faina
  • 150 g migdale curatate si macinate
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 80 g unt
  • 500 g caise coapte (tari).
  • In plus: migdale feliate si zahar pudra pentru presarat deasupra.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu foi napolitana si crema caramel