Prajitura cu caise

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Coca: 250 g unt, 250 g zahar, 4 oua, un zahar vanilat, un praf de copt, 400 g faina, 4 linguri lapte, 1 kg de caise
  • Crema: 100 g unt, 125 g zahar, o lingurita scortisoara, 150 g faina

Mod de preparare

Se amesteca untul cu zaharul cu ajutorul mixerului, se pun ouale pe rind, un zahar vanilat, laptele si apoi faina amestecata cu praful de copt. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se pun deasupra caisele jumatati si ornamentul. Pentru ornament se amesteca untul foarte rece cu zaharul si cu faina. Se presara pe prajitura. Se coace la foc potrivit 45-50 min.

Se serveste rece, taita in patrate potrivite

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise