Prajitura cu capsuni

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 24 de bucati): 500 g faina,
  • 250 g unt sau margarina,
  • 250 g zahar,
  • 2 galbenusuri,
  • 1 varf de cutit sare,
  • grasime pentru uns tava,
  • 1/2 l lapte,
  • 100 g zahar,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 1 plic praf de budinca (de vanilie),
  • 1,5 kg capsuni,
  • 100 g migdale taiate felii.

Mod de preparare

Se framanta repede un aluat din faina, unt sau margarina, zahar, galbenusuri si sare, se face o bila, se inveleste intr-o folie de plastic si se tine o ora la frigider.

Se incinge cuptorul la 180°. Se unge o forma cu unt sau margarina, se intinde in ea aluatul si se coace aproximativ 20 de minute.

Se iau din lapte 5 linguri in care se dizolva praful de budinca si zaharul, se incorporeaza putin cate putin, in laptele fierbinte, se lasa sa dea in clocot si apoi sa se raceasca. Se intinde un strat de budinca peste aluatul copt, se acopera cu capsunile intregi sau taiate in doua si se presara deasupra feliutele de migdale.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise