Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus care se pune in folie alimentara si se da la rece 30 min. Se framanta din nou aluatul, si dupa aceea se pune 2/3 din el intr-o forma de sufleu unsa. Cu restul de aluat se formeaza un rulou care se pune ca o margine peste forma de sufleu de cca 3 cm.
Aluatul se inteapa cu furculita. Deasupra aluatului se pune hartie de copt si se da la cuptor ptr. 10 min. pe randul de jos. Cand este gata se indeparteaza hartia de copt si se lasa sa se raceasca. Capsunile spalate si curatate se taie in doua. Untul se topeste si se lasa sa se raceasca. Galbenusurile se amesteca cu branza, zaharul, sarea, budinca, sucul si coaja de lamaie. Albusurile batute spuma se adauga la crema. La fel se procedeaza si cu untul dupa ce s-a racit. Capsunile se repartizeaza pe blat, apoi se rastoarna crema de branza.se coace 60 min. La final se presara cu zahar pudra.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii