autor:

zana b.

» » Prajituri

prajitura cu capsuni

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 mai 2009

Ingrediente
aluat: 250g faina, 60g zahar, 1 pachet zahar vanilat, 160g unt, , umplutura: 250g capsuni, 100g unt, 4 oua, 750g branza de vaci, 150g zahar, sare, 1 pachet de budinca, sucul si coaja de la o lamaie, 1 lingura zahar pudra

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus care se pune in folie alimentara si se da la rece 30 min. Se framanta din nou aluatul, si dupa aceea se pune 2/3 din el intr-o forma de sufleu unsa. Cu restul de aluat se formeaza un rulou care se pune ca o margine peste forma de sufleu de cca 3 cm.



Aluatul se inteapa cu furculita. Deasupra aluatului se pune hartie de copt si se da la cuptor ptr. 10 min. pe randul de jos. Cand este gata se indeparteaza hartia de copt si se lasa sa se raceasca. Capsunile spalate si curatate se taie in doua. Untul se topeste si se lasa sa se raceasca. Galbenusurile se amesteca cu branza, zaharul, sarea, budinca, sucul si coaja de lamaie. Albusurile batute spuma se adauga la crema. La fel se procedeaza si cu untul dupa ce s-a racit. Capsunile se repartizeaza pe blat, apoi se rastoarna crema de branza.se coace 60 min. La final se presara cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "prajitura cu capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu dulceata de capsuni si rubarba

Prajitura cu dulceata de capsuni si rubarba

Blatul maro: Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra, ceasca de apa si esenta de rom. Se bat

4 voturi    3 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • aluat: 250g faina
  • 60g zahar
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 160g unt
  • umplutura: 250g capsuni
  • 100g unt
  • 4 oua
  • 750g branza de vaci
  • 150g zahar
  • sare
  • 1 pachet de budinca
  • sucul si coaja de la o lamaie
  • 1 lingura zahar pudra

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
BUDINCA DE CAISE