Biscuitii se pun intr-o punga de plastic si se piseaza cu ajutorul unei vergele.
Intr-un vas se fierbe untul impreuna cu apa si zaharul.
Se adauga la biscuitii pisati aseazati intr-un vas de sticla termorezistent si se amesteca bine pentru a se repartiza uniform.Se niveleaza cu ajutorul unei lnguri mari.
Se lasa la frigider sa se raceasca pana preparam crema.
Gelatina se dizolva in 2 linguri de apa in cuptorul cu microunde.Se lasa deoparte sa se raceasca.
Intr-un bol se amesteca smantana cu zaharul,sucul si coaja rasa de la lamaie si portocala.
Se adauda cele 2 albuse batute spuma , gelatina si frisca.
Se aseaza peste baza de biscuiti si se pune la frigider sa se intareasca.
Capsunile se spala bine, se pun intr-o strecuratoare sa se scurga bine apa de pe ele si se taie in jumatati.
Cele 3 pachete de jeleu se pregatesc conform instructiunilor de pe pachet si se lasa la rece pana cand incep sa se intareasca putin.
Cand crema s-a intarit se acopera cu capsunile si jeleul putin intarit.
Se lasa la frigider 3-4 ore inainte de servire.
Se feliaza dupa dorinta.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii