Ingrediente
-500 gm capsuni proaspete, -3 pachetele de jeleu de capsuni, Pentru baza de biscuiti, -250 gm biscuit simpli, -100 gm unt, -60 gm zahar, -90ml( 9 linguri) apa rece, Pentru crema, -2 linguri de gelatina granulata, -340gm smantana Nestle( 2 cutii), -coaja rasa si zeama de la o lamaie medie, -coaja rasa de la o portocala, -150ml frisca, -2 albusuri, -50 gm zahar pudra
Dificultate: Medie | Timp: 2h
25 voturi
Mod de preparare
Intr-un vas se fierbe untul impreuna cu apa si zaharul.
Se adauga la biscuitii pisati aseazati intr-un vas de sticla termorezistent si se amesteca bine pentru a se repartiza uniform.Se niveleaza cu ajutorul unei lnguri mari.
Se lasa la frigider sa se raceasca pana preparam crema.
Gelatina se dizolva in 2 linguri de apa in cuptorul cu microunde.Se lasa deoparte sa se raceasca.
Intr-un bol se amesteca smantana cu zaharul,sucul si coaja rasa de la lamaie si portocala.
Se adauda cele 2 albuse batute spuma , gelatina si frisca.
Se aseaza peste baza de biscuiti si se pune la frigider sa se intareasca.
Capsunile se spala bine, se pun intr-o strecuratoare sa se scurga bine apa de pe ele si se taie in jumatati.
Cele 3 pachete de jeleu se pregatesc conform instructiunilor de pe pachet si se lasa la rece pana cand incep sa se intareasca putin.
Cand crema s-a intarit se acopera cu capsunile si jeleul putin intarit.
Se lasa la frigider 3-4 ore inainte de servire.
Se feliaza dupa dorinta.
Pofta buna!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010
Mihaela, imi place foarte mult, arata minunat, te felicit!
lucica mihaila (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010
O prajitura foarte fina. Arata superb si ma tenteaza rau de tot! Felicitari!
anca (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2010
Aoleu,ce bunatate,trebuie neaparat s o incerc ,imi vine sa mananc imaginea din ecran!!! Felicitari,in plus e ff reusita!
vio (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2010
foarte bine arata vine rindul prajiturilor cu fructe o sa incerc si eu
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2010
Foarte buna si apetisanta! Numai buna de executat!
ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2010
Arata foarte bine,mai ales ca acum putem gasi capsuni cu usurinta,fiind perioada lor!
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2010
Arata super!!!merçi de reteta,felicitari!
joly-gina (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2010
ce bine arata o sa o fac si eu tocmai am cuparat azi niste capsuni felicitari!!!
Alice85 (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2010
Arata minunat Mihaela!!! Am salvat si eu reteta sa vad acum cind o voi face. Felicitari....si ai votul meu*****
valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2010
Un deliciu,iar prezentarea este de nota 10...