Prajitura cu capsuni si bezea

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu capsuni si bezea

Ingrediente

  • Blatul:
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • un pachet de unt
  • 2 linguri smantana
  • un plic praf de copt
  • un plic zahar vanilat
  • coaja unei lamai
  • 150 g faina
  • 300 g capsuni
  • Bezeaua:
  • 3 albusuri
  • 6 linguri zahar pudra
  • un varf de cutit sare
  • o lingurita zeama de lamaie
  • un plic zahar vanilat

Mod de preparare

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o coca foarte moale, care se intinde in tava tapetata cu hartie de copt. Se foloseste o tava mai mica decat cea de aragaz, cu peretii inalti.Asezam jumatati de capsuni peste blat, dam la cuptor pana e aproape coapta. Cam 15 minute,in functie de cuptor.

Intre timp preparam bezeaua: mixam albusurile cu sarea,zeama de lamaie, zaharul vanilat si zaharul pudra cate o lingura.Intindem peste parajitura aproape coapta si mai dam la cuptor pentru 10 minute, la foc mic, pana ce se intareste bezeaua.Taiem prajitura dupa ce s-a racit, ornam cu felii de capsuna, inainte de servire.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura