autor:

Cely Snijec

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu capsuni si bezea

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 mai 2010

Ingrediente
Blatul:, 3 galbenusuri, 150 g zahar, un pachet de unt, 2 linguri smantana, un plic praf de copt, un plic zahar vanilat, coaja unei lamai, 150 g faina, 300 g capsuni, Bezeaua:, 3 albusuri, 6 linguri zahar pudra, un varf de cutit sare, o lingurita zeama de lamaie, un plic zahar vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

38 voturi

Mod de preparare

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o coca foarte moale, care se intinde in tava tapetata cu hartie de copt. Se foloseste o tava mai mica decat cea de aragaz, cu peretii inalti.Asezam jumatati de capsuni peste blat, dam la cuptor pana e aproape coapta. Cam 15 minute,in functie de cuptor.
Intre timp preparam bezeaua: mixam albusurile cu sarea,zeama de lamaie, zaharul vanilat si zaharul pudra cate o lingura.Intindem peste parajitura aproape coapta si mai dam la cuptor pentru 10 minute, la foc mic, pana ce se intareste bezeaua.Taiem prajitura dupa ce s-a racit, ornam cu felii de capsuna, inainte de servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni si bezea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu mere si gem de prune

Tarta cu mere si gem de prune

Pregatim aluatul: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut si coaja de lamaie

5 voturi    1 comentariu
2h 20 min
Prajituri
Placinta cu branza de burduf si urda.

Placinta cu branza de burduf si urda.

Se amesteca branza de burduf cu urda,crema de iaurt,smantana si 2 oua.Intindem o foaie de placinta,punem

13 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 27 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Ionita , 25 martie 2015

    o voi face sa vad cum ami iese

  • Fara foto

    dany si mely (Bucatar) , 21 mai 2014

    Foarte buna!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

    Super!!

    • Fara foto

      HUTANU AURELIA (Maestru bucatar) , 21 iulie 2010

      DE data asta...felicitari! E f.gustoasa si aspectuoasa

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010

      Arata bine......... de gustoasa nu mai zic........

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      O bunatate de sezon.Felicitari!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      Bine mai arata !

    • Fara foto

      constanta proca , 28 mai 2010

      O bunatate !

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Ce bine arata!Am salvat!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

      Foarte buna!

    • Fara foto

      maria mihalache , 24 mai 2010

      Super buna!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      Arata super !

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Ce bunatate.................mmmmm.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      O bunatate, delicioasa!

    • Stan Elena

      Stan Elena (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Arata foarte bine si cred ca este si gustoasa! O sa incerc si eu sa o fac!

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      grozava ! te felicit

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      O bunatate !

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Foarte fina!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

      Foarte buna prajitura!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      Tare bine mai arata...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      Imi place! Usoara, de sezon!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      Capsuni,minunat.

    • elenita

      elenita (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      arata foarte bine parca ii simt aroma

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      super !mai ales ca incep sa se faca capsuni in gradina...salvat si normal votat

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      arata super si cred ca este delicioasa.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      Delicioasa, frumoasa! Zau ca ar merge si la mine o portie.

    • juliya

      juliya (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      Super de buna! O pun in aplicare! Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

38 voturi

Ingrediente

  • Blatul:
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • un pachet de unt
  • 2 linguri smantana
  • un plic praf de copt
  • un plic zahar vanilat
  • coaja unei lamai
  • 150 g faina
  • 300 g capsuni
  • Bezeaua:
  • 3 albusuri
  • 6 linguri zahar pudra
  • un varf de cutit sare
  • o lingurita zeama de lamaie
  • un plic zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

dany si mely (Bucatar)

Foarte buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Choux-uri cu crema de vanilie Choux-uri cu crema de vanilie

Choux-urile le-am preparat dupa reteta de eclere. Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea. Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata

17 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Tiramisu