1. Ungem cu unt si tapetam cu faina o tava rotunda, adanca, cu diametrul de aproximativ 20 cm. Pregatim blatul astfel: punem toate ingredientele (pentru blat) intr-un castron incapator si mixam aproximativ 2-3 minute, pana se omogenizeaza. Rasturnam amestecul in tava pregatita si nivelam suprafata cu o spatula. Dam la cuptor si coacem timp de 30-40 de minute la foc potrivit pana cand prajitura se desprinde de pe margini. Lasam sa se raceasca in tava.
2.Blatul racit il taiem in doua si il insiropam cu siropul facut astfel: punem intr-un ibric zaharul impreuna cu apa si fierbem 5 minute la foc mic. Il lasam sa se raceasca si adaugam esenta de vanilie.
3.Pentru umplutura: punem ciocolata alba intr-un vas, pe bain-marie, la foc mic si o lasam sa se topeasca. Procedam la fel si cu ciocolata neagra. Frisca o batem bat, apoi incorporam treptat ciocolata alba topita si la urma ciocolata neagra topita.
4. Jumatate din crema rezultata o intindem pe primul blat, apoi asezam celalalt blat si restul de crema deasupra.
5. Taiem in felii capsunile si decoram prajitura deasupra. Ungem capsunile cu sirop si dam prajitura la frigider pentru o ora. Este si mai buna a doua zi cand blatul se insiropeaza mai bine.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii