1. Ungem cu unt si tapetam cu faina o tava rotunda, adanca, cu diametrul de aproximativ 20 cm. Pregatim blatul astfel: punem toate ingredientele (pentru blat) intr-un castron incapator si mixam aproximativ 2-3 minute, pana se omogenizeaza. Rasturnam amestecul in tava pregatita si nivelam suprafata cu o spatula. Dam la cuptor si coacem timp de 30-40 de minute la foc potrivit pana cand prajitura se desprinde de pe margini. Lasam sa se raceasca in tava.
2.Blatul racit il taiem in doua si il insiropam cu siropul facut astfel: punem intr-un ibric zaharul impreuna cu apa si fierbem 5 minute la foc mic. Il lasam sa se raceasca si adaugam esenta de vanilie.
3.Pentru umplutura: punem ciocolata alba intr-un vas, pe bain-marie, la foc mic si o lasam sa se topeasca. Procedam la fel si cu ciocolata neagra. Frisca o batem bat, apoi incorporam treptat ciocolata alba topita si la urma ciocolata neagra topita.
4. Jumatate din crema rezultata o intindem pe primul blat, apoi asezam celalalt blat si restul de crema deasupra.
5. Taiem in felii capsunile si decoram prajitura deasupra. Ungem capsunile cu sirop si dam prajitura la frigider pentru o ora. Este si mai buna a doua zi cand blatul se insiropeaza mai bine.
Pofta buna!
Reteta de gem de capsuni cu menta. Gem de capsuni cu menta reteta simpla, fara conservanti. Reteta de gem de capsuni. Retete...
Gem de capsuni cu mentaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii