autor:

Laura Teodora

» » Prajituri

Prajitura cu caramel

Autor: Laura Teodora (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura Teodora (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iunie 2009

Ingrediente
1/2 cana unt, 2/3 cana zahar brun, 1 galbenus mare, 1/3 cana faina alba, 1/4 cana fulgi de ovaz, sare, Invelis de ciocolata si nuca:, 100 g ciocolata menaj, 1 lingura unt, 1/2 cana nuca tocata fin

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Se unge cu unt o tava de copt cu margine joasa. Se bat la viteza maxima, untul si zaharul brun, pana se fac crema. Se incorporeaza galbenusul si apoi, se adauga faina, ovazul, sarea si se amesteca bine. Se pune aluatul in tava si se preseaza bine. Se coace 15.20 min sau pana devine prajitura aurie. Invelisul de ciocolata si nuca: se topesc untul si ciocolata in bain-mare. Se intinde amestecul peste prajitura si se presara cu nuca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu foi napolitana si crema caramel

Prajitura cu foi napolitana si crema caramel

Prepararea cremei: Se freaca bine 200 gr de zahar cu untul sau margarina, se adauga ouale si nuca

201 voturi    46 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu foi caramel si crema ananas

Prajitura cu foi caramel si crema ananas

Foi Punem zaharul,pe foc mic pentru al carameliza. Atentie mare sa nu se arda pentru ca va fi amar.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 august 2009

    Prajitura de prajitura. Buuuuuunaaaaa!!!!

  • Crystyna

    Crystyna (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

    Prăjiturică, prăjiturică...bună!!!

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • 1/2 cana unt
  • 2/3 cana zahar brun
  • 1 galbenus mare
  • 1/3 cana faina alba
  • 1/4 cana fulgi de ovaz
  • sare
  • Invelis de ciocolata si nuca:
  • 100 g ciocolata menaj
  • 1 lingura unt
  • 1/2 cana nuca tocata fin

Raporteaza reteta

Retete
de Laura Teodora
Briose cu ciocolata

Briose cu ciocolata

Mixăm într-un caston, ouăle şi zahărul. Apoi, adăugăm încet, treptat, uleiul. La final, punem

7 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Dulceata de capsuni

Dulceata de capsuni

Se curata, spala si chiar maruntesc fructele in caz ca sunt prea mari. Se pun la clocotit intr-o

20 voturi    5 comentarii
1h
Sucuri si compoturi de fructe
Spumă de strugurei

Spumă de strugurei

Spălăm strugureii şi îi rupem de pe codiţe. Separat, batem albuşurile spumă cu zahărul alb

1 vot    1 comentariu
10 min
Dulciuri diverse

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Prajitura de prajitura. Buuuuuunaaaaa!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Briose pentru Mosu'