autor:

Laura Teodora

» » Prajituri

Prajitura cu caramel

Autor: Laura Teodora (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura Teodora (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iunie 2009

Ingrediente
1/2 cana unt, 2/3 cana zahar brun, 1 galbenus mare, 1/3 cana faina alba, 1/4 cana fulgi de ovaz, sare, Invelis de ciocolata si nuca:, 100 g ciocolata menaj, 1 lingura unt, 1/2 cana nuca tocata fin

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Se unge cu unt o tava de copt cu margine joasa. Se bat la viteza maxima, untul si zaharul brun, pana se fac crema. Se incorporeaza galbenusul si apoi, se adauga faina, ovazul, sarea si se amesteca bine. Se pune aluatul in tava si se preseaza bine. Se coace 15.20 min sau pana devine prajitura aurie. Invelisul de ciocolata si nuca: se topesc untul si ciocolata in bain-mare. Se intinde amestecul peste prajitura si se presara cu nuca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu nuca si caramel

Prajitura cu nuca si caramel

Blat: mixam albusurile cu un varf de sare pana devin spuma. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute,

4 voturi    2 comentarii
3h
Prajituri
Prajitura cu mousse de caramel si ness

Prajitura cu mousse de caramel si ness

Pentru blat: se bat albusurile spuma cu apa si cate putin zahar. Galbenusurile frecate cu ulei se

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 august 2009

    Prajitura de prajitura. Buuuuuunaaaaa!!!!

  • Crystyna

    Crystyna (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

    Prăjiturică, prăjiturică...bună!!!

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • 1/2 cana unt
  • 2/3 cana zahar brun
  • 1 galbenus mare
  • 1/3 cana faina alba
  • 1/4 cana fulgi de ovaz
  • sare
  • Invelis de ciocolata si nuca:
  • 100 g ciocolata menaj
  • 1 lingura unt
  • 1/2 cana nuca tocata fin

Raporteaza reteta

Retete
de Laura Teodora
Briose cu ciocolata

Briose cu ciocolata

Mixăm într-un caston, ouăle şi zahărul. Apoi, adăugăm încet, treptat, uleiul. La final, punem

7 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Dulceata de capsuni

Dulceata de capsuni

Se curata, spala si chiar maruntesc fructele in caz ca sunt prea mari. Se pun la clocotit intr-o

20 voturi    5 comentarii
1h
Sucuri si compoturi de fructe
Spumă de strugurei

Spumă de strugurei

Spălăm strugureii şi îi rupem de pe codiţe. Separat, batem albuşurile spumă cu zahărul alb

1 vot    1 comentariu
10 min
Dulciuri diverse

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Prajitura de prajitura. Buuuuuunaaaaa!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Semilune insiropate