Ingrediente
Blat: 6 albusuri, 200 g zahar, 100 g nuca macinata, 1 praf de copt, 2-3 linguri faina., , 200 grame ciocolata alba., , Crema:12 linguri de zahar, 200 g margarina, si 2 linguri, 6 galbenusuri, 200 g nuca prajita si taiata marunt.
Dificultate: Medie | Timp: 40 min
31 voturi
Mod de preparare
Dupa ce s-a copt blatul se scoate din tava si se pune 200 g ciocolata alba rasa.
Crema: 7 linguri de zahar se ard, apoi se pune in el 200 g margarina, si 2 linguri de apa si se lasa la foc pana se ingroasa. Cele 6 galbenusuri ramase se freaca cu 5 linguri de zahar.Se ia de pe foc crema de zahar ars, se lasa 1-2 minute sa se raceasca, apoi se amesteca cu galbenusurile frecate cu zahar si 200 g nuca prajita si taiata marunt. Se pune apoi pe foc pana se ingroasa bine crema. Se ia apoi de pe foc si se pune peste ciocolata alba.
Se taie rece.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009
O bunatate...
flori de piatra (Chef de cuisine) , 26 august 2009
Si mie!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 august 2009
Ce pofta mi s-a facut!!!!!
mirey (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009
Interesanta reteta!
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 iunie 2009
Dana, ai niste retete grozave.Felicitari!
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 24 mai 2009
V-am votat si v-am furat reteta,mi-ati ravasit papilele gustative, o sa o fac si eu.
Sidy (Chef de cuisine) , 24 mai 2009
Cred ca e foarte gustoasa prajitura asta....
samoila tudorel (Chef de cuisine) , 24 mai 2009
Personal, (la aceasta ora) mi se pare foarte greu de facut sau mai bine zis, minutioasa. Coloristic, este pe gustul meu, insa toate pozele arata la fel si nu-mi pot da seama despre ce este vorba in.....prajitura!