autor:

iulix

» » Prajituri

Prajitura cu Caramel

Autor: iulix (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: iulix (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 mai 2009

Ingrediente
Pentru foi:, 350 g faina,, 160 g unt sau margarina, 2oua, 160g zahar, 1 pachet praf de copt, 1 lingurita esenta de vanilie, , Pentru crema:, 2 cani zahar, 500-600 ml lapte, 4-5 linguri faina, 100 g margarina, , Pentru glazura:, 12 linguri zahar, 6 linguri zahar, 3 linguri cacao, 50 g margarina

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Cum prepari foile: Se freaca ouale cu zaharul si untul pana obtii o spuma. Apoi adaugi praful de copt, esenta de vanilie si faina si se amesteca bine.

Din acest aluat vei obtine trei foi: se imparte aluatul in trei parti egale din care se fac trei foi pe care le coci intr-o tava la cuptor.

Aceste foi, dupa ce vor fi gata, le vei uni intre ele cu crema preparata.

Cum prepari crema:Topesti zaharul intr-un ceaun.
Amesteci faina cu laptele caldut si adaugi compozitia peste zaharul caramel cand acesta a devenit maroniu. Amesteci rapid pe foc mic pana se ingroasa crema, adaugi margarina, omogenizezi si dai ceaunul deoparte. Vei intinde aceasta crema intre foi.

Cum prepari glazura:

Amesteci zaharul cu apa, cacaua si margarina si fierbi totul pe foc mic pana se ingroasa putin.Apoi intinzi glazura peste prajitura si o lasi intr-un loc racoros pana a doua zi cand o tai bucati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu Caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura festiva caramel

Prajitura festiva caramel

Se bat albusurile cu zaharul pana se obtine o bezea tare, se amesteca cu nucile macinate.Praful de

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Prajitura cu nuca, caramel si ciocolata

Prajitura cu nuca, caramel si ciocolata

Blatul si crema de ciocolata le putem pregatim cu o zi inainte de asamblare. Pentru blat: mixam

58 voturi    16 comentarii
3h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

    Nici eu nu sting praful de copt Dr Qtker.

  • iulix

    iulix (Chef de cuisine) , 29 mai 2009

    Praful de copt eu il amestec asa simplu cu faina, fara sa il mai sting cu ceva.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 mai 2009

    Praful de copt il amesteci cu faina,asa praf sau il stingi in zeama de lamaie sau otet de mere?

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 350 g faina,
  • 160 g unt sau margarina
  • 2oua
  • 160g zahar
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 2 cani zahar
  • 500-600 ml lapte
  • 4-5 linguri faina
  • 100 g margarina
  • Pentru glazura:
  • 12 linguri zahar
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 50 g margarina

Raporteaza reteta

Retete
de iulix
Tort cu frisca si ananas

Tort cu frisca si ananas

Se separa galbenusurile de albusuri, cele din urma batundu-se spuma cu un praf de sare. Se adauga

3 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Salata de castraveti cu branza

Salata de castraveti cu branza

Se spala castravetii, se curata de coaja si se taie rondele. Apoi se da pe razatoarea mica branza.

0 voturi    1 comentariu
30 min
Salate reci
Tort cu frisca si cirese

Tort cu frisca si cirese

Se separa ouale, iar albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare. Cand sunt gata se adauga

2 voturi    3 comentarii
2h
Torturi

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Nici eu nu sting praful de copt Dr Qtker.

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec in doua culori Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura mea de Halloween