autor:

PrincessMyss

» » Prajituri

Prajitura cu cartof

Autor: PrincessMyss (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PrincessMyss (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 august 2009

Ingrediente
- 300 grame biscuiti populari - 200 grame de nuca - 100 grame unt - 2 pahare de lapte - 100 gr stafide (puteti pune si mai multe daca vreti, ideea e sa nu fie nici prea multe ca nu se mai leaga compozitia) - 2 linguri de cacao - 3 linguri de zahar - 20 ml de esenta de rom - 3-4 linguri de cacao pentru imbracat cartofiorii pentru o portie de aproximativ 50 de bucati

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

2 voturi

Mod de preparare

1. Se pun stafidele in apa din timp, ca sa se curete si sa se umfle.Se curata de codite daca au codite.
2. Se maruntesc biscuitii
3. Se dau prin masina de tocat sau prin robot (eu i-am maruntit la robot)
4. Se marunteste si nuca la robot sau la masina de tocat
5. Se amesteca intr-un vas biscuitii si nucile sfaramate
6. Se freaca untul cu zaharul (o sa vedeti in poza ca eu nu am facut asa...m-am grabit si am adaugat separat zaharul si untul peste compozitia de biscuiti si nuca..insa ..la carte asa zice sa fscem..sa frecam untul cu zaharul)
7. Se adauga cacaoua si untul si zaharul peste biscuitii cu nuca
8. Se amesteca ft bine cu o lingura, sa nu ramana cocoloase de la unt...trebuie bine inglobat
9. Se adauga laptele putin cate putin, cu atentie, nu cumva sa fie prea mult.Laptele ar fi bine sa fie cald ca sa topeasca mai bine untul.
10. Se ajunge la asa ceva
11. Se adauga si stafidele si esenat de rom..se amesteca iar
12. Se formeaza mici bulete din compozitie si se tavalesc prin cacao.Se pot da diferite forme...daca nu aveti timp sa faceti 50 de bucatele, va puteti scurta timpul de pregatire facandu-le mai mari, ca la cofetarie. Am vazut si retete in care se tavalesc cartofiorii nu prin cacao, cum am facut eu, ci prin nuca de cocos....asa ca merita si asta incercat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cartof" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Rulada cu frisca si gem de capsuni

Rulada cu frisca si gem de capsuni

Separi galbenusurile de albusuri, albusurile de bati spuma cu praful de sare apoi pui zaharul lingura

12 voturi    10 comentarii
50 min
Prajituri
Biscuiti finete

Biscuiti finete

Se mixeaza untul cu zaharul. Se adauga zaharul vanilat si faina, amestecam pana la omogenizare. Se

3 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 august 2009

    Chiar imi place...Si eu pregatesc ceva in genul acesta,este diferita reteta,dar produsul final este cam acelasi...

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

2 voturi

Ingrediente

  • - 300 grame biscuiti populari - 200 grame de nuca - 100 grame unt - 2 pahare de lapte - 100 gr stafide (puteti pune si mai multe daca vreti
  • ideea e sa nu fie nici prea multe ca nu se mai leaga compozitia) - 2 linguri de cacao - 3 linguri de zahar - 20 ml de esenta de rom - 3-4 linguri de cacao pentru imbracat cartofiorii pentru o portie de aproximativ 50 de bucati

Raporteaza reteta

valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Chiar imi place...Si eu pregatesc ceva in genul acesta,este diferita reteta,dar produsul final este cam acelasi...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cremes