Prajitura cu castravete si lamaie

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu castravete si lamaie

Ingrediente

  • castravete BIO (200 gr)
  • sucul si coaja rasa de la 1/2 de lime
  • unt topit (1.2 ceasca
  • aprox 120 gr)
  • zahar brun (150 gr)
  • zahar vanilat BIO (1 plic)
  • oua (2 buc)
  • faina (150 gr)
  • praf de copt (2 lingurite)
  • bicarbonat de sodiu (1/2 lingurita) (sau 150 gr faina care creste singura).

Mod de preparare

Aceasta reteta a fost adaptata dupa reteta propusa de Kate Hackworthy

Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o forma de copt rotunda

Se preincalzeste cuptorul la 170C

Se foloseste castravete Fabio care se taie pe lungime in doua, Se curata semintele cu o lingurita si se taie apoi cuburi de 2-3 cm. Bucatile sunt puse in blender si se face piure din castravete.

In blender peste piureul de castravete se adauga zeama de lime.

Se omogenizeaza impreuna untul topit, coaja de lime si zaharul cateva minute. Se obtine o pasta usoara, aerata

Se adauga oualele. Unul cate unul si se omogenizeaza pe rand fiecare.

Se amesteca componenetele uscate: fiana, praful de copt, bicarbonatul si zaharul vanilat.

Se adauga 1/2 din amestecul uscat peste crema formata din unt si zahar. Apoi se adauga 1/2 din cantitatea de castravete piure cu lamaie. Se repeta cu cealalta jumatate de faina si apoi castravetele. Se amesteca pana totul devine omogen.

Se toarna amestecul in forma de copt pregatita. Se baga la cuptor pentru 40 de min. Se considera ca find gata in momentul in care se probeaza cu scobitoarea.

Se scoate dupa acea separat si se lasa sa se raceasca pentru a fi ornata cu frisca si lamaie. Prajitura castravete

Pentru frisca cu lamaie am folosit 150 ml smatana pentru frisca. Smantana a fost batuta bine. Am adaugat cam 2 lingurite de coaja de lime rasa si zeama de la 1/2 lime si le-am incorporat.

Are un gust deosebit si este si foarte usoara. Este o alta utilizare interesanta a legumelor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise