autor:

LALY

» » Prajituri

Prajitura cu ciocolata

Autor: LALY (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iulie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LALY (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iulie 2012

Ingrediente
Blat:, 8 oua, 4 cesti zahar, 3 1/2 faina, 1/2 ceasca cacao, 10 linguri apa, 10 linguri ulei, un praf de sare, 1 esenta de rom, Ganache de ciocolata:, 500 ml frisca lichida, 300 gr ciocolata cu lapte, 1 fiola esenta de rom, Sirop:, 300 ml apa, 200 gr zahar, 1 esenta de rom, Ornare:, 300 ml frisca, 1/2 ciocolata amaruie

Dificultate: Medie Timp: 1h

20 voturi

Mod de preparare

Blat: separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile bine cu un praf de sare.Intr-o cratita punem zaharul si apa si lasam sa fiarba la foc mic,pana se topeste tot zaharul. Fierbinte il turnam peste albusuri,si mixam continuu.Cand am terminat de turnat tot siropul, adaugam galbenusurile,esenta si uleiul.Amestecam faina cu cacaoa si o cernem deasupra. Amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza bine toata compozitia.Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina.Turnam aluatul,apoi il dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca,apoi taiem blatul in doua.

Crema: intr-un vas punem ciocolata rupta impreuna cu frisca pe baie de aburi. Mestecam continuu pana se topeste ciocolata,atentie sa nu fiarba.Cand s-a topit,dam deoparte si adaugam esenta.Lasam la racit,apoi dam crema la frigider cateva ore.Mixam apoi pana cand crema isi dubleaza volumul si capata o textura cremoasa.
Sirop: intr-o craticioara punem la caramelizat zaharul.Cand este usor maroniu,adaugam apa.Atentie sa nu sara stropi de apa fierbinte.Tinem siropul pe foc cateva minute.Oprim focul si adaugam esenta de rom.
Asamblare:in tava in care am copt blatul,punem primul blat,insiropam,punem crema, apoi blat si insiropam.Deasupra punem frisca si radem ciocolata.Dam la frigider circa 1-2 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu crema ganache si ciocolata

Prajitura cu crema ganache si ciocolata

Se separa ouale, albusurile cu un praf de sare se bat bine spuma si se aduauga 2 lingurite zahar

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Prajitura fondanta de ciocolata

Prajitura fondanta de ciocolata

1. Se incalzeste cuptorul la 200ᵒC. 2. Se pregatesc formele astfel : se unge fiecare forma cu

5 voturi    8 comentarii
1h
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mariana Spiesslander Clonda , 30 mai 2015

    Cit de mare

  • Fara foto

    Simona Muresan , 25 martie 2015

    3 1/2 faina - care este masura?

  • LALY

    LALY (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2013

    Danuta ma bucur tare mult ca ti-a placut.Pupicei.

    • Fara foto

      Danuta Danuta , 08 decembrie 2013

      superrr... ieri am facut blatul si crema si azi l-am incorporat,, l-am facut dupa aceasta reteta iese exceptional(SINCER)

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2013

      Valentina te astept la o portie...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2013

      delicioasa...

    • Fara foto

      LAPTEA MIHAI , 10 noiembrie 2013

      EU MANANCA LA DULCIURI SA AIVE CIOCOLATA

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

      Intradevar este foooarte buna.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

      Apetisanta! Cred ca are un gust divin.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

20 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua
  • 4 cesti zahar
  • 3 1/2 faina
  • 1/2 ceasca cacao
  • 10 linguri apa
  • 10 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 1 esenta de rom
  • Ganache de ciocolata:
  • 500 ml frisca lichida
  • 300 gr ciocolata cu lapte
  • 1 fiola esenta de rom
  • Sirop:
  • 300 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 1 esenta de rom
  • Ornare:
  • 300 ml frisca
  • 1/2 ciocolata amaruie

Raporteaza reteta

Retete
de LALY
FURSECURI CU STAFIDE

FURSECURI CU STAFIDE

Se lasa untul la inmuiat la temperatura camerei,iar stafidele se inmoaie in rom.Se freaca galbenusurile

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Se bate albusul spuma cu zaharul,peste care se adauga galbenusurile,uleiul si faina.Se adauga

1 vot    1 comentariu
4h
Prajituri
Tort de frisca

Tort de frisca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Se separa albusurile de galbenusuri si

4 voturi    1 comentariu
3h
Prajituri

LALY (Chef de cuisine)

Danuta ma bucur tare mult ca ti-a placut.Pupicei.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca