autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu ciocolata

Autor: bucatariaportocalie (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bucatariaportocalie (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 ianuarie 2010

Ingrediente
•300 gr ciocolata neagra rasa, •3 albusuri, •100 gr zahar, •100 gr caise uscate taiate marunt, •200 gr migdale macinate, •100 gr stafide (le tinem 10 min in apa fiebinte cu rom inainte de a le folosi), •200 gr alune macinate, •50 gr curmale taiate marunt, •rom, vanilie, vf sare, •2 linguri cacao, gem prune pentru servit

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Batem albusurile spuma cu un vf de sare si adaugam treptat zaharul.
Incorporam pe rand ciocolata si toate fructele uscate, adaugam esenta de rom, vanilia.
Tapetam cu hartie de copt o tava mica de tort si punem compozitia in cuptor la foc mediu.

O lasam sa se raceasca, sa nu incercam sa o taiem imediat! O servim a doua zi alaturi de gem de prune. Daca ni se pare prea tare o incalzim 30 sec la cuptorul cu microunde si o servim cu gem de prune.

O nebunie de prajitura!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu foi si ciocolata, bicolora

Prajitura cu foi si ciocolata, bicolora

Ciocolata, untul, zaharul si laptele se pun impreuna la foc si se amesteca continuu pana cand ciocolata

5 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Prajitura cu ciocolata, conopida si glazura crema de mascarpone cu lamaie

Prajitura cu ciocolata, conopida si glazura crema de mascarpone cu lamaie

Aceasta reteta a fost adaptata dupa reteta propusa de Kate Hackworthy Se pregateste o forma de copt

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Bucataria Portocalie , 14 ianuarie 2010

    Daca ni se pare prea tare o putem incalzi usor in cuptorul cu microunde sau chiar in cuptorul clasic. Partea buna la reteta e ca putem renunta la o parte din fructe, nu influenteaza cu nimic prajitura. Eu am observat ca dupa mai multe zile nu mai era deloc tare (ca si pricomigdalele care sunt mai bune dupa 2 zile).

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

    Are multe fructe, s-ar putea să fie bună, dar prea tare!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

    Adevarul ca e fina de tot

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      RETETA E SUPER PARE UN CROCANT,FELICITARI!

    • Fara foto

      bucatariaportocalie (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      Da, nu are nici faina, nici amidon pentru ca dupa ce o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca se intareste ciocolata si astfel o putem taia usor. Daca vi se pare prea tare in momentul servirii o puteti incalzi f putin in cuptorul cu microunde. Mie nu mi se pare ca aduce cu bezeaua la gust, mai degraba cu pricomigdalele.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      praji e un fel de bezea? Nu am sesizat nici faina, amidon...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • •300 gr ciocolata neagra rasa
  • •3 albusuri
  • •100 gr zahar
  • •100 gr caise uscate taiate marunt
  • •200 gr migdale macinate
  • •100 gr stafide (le tinem 10 min in apa fiebinte cu rom inainte de a le folosi)
  • •200 gr alune macinate
  • •50 gr curmale taiate marunt
  • •rom
  • vanilie
  • vf sare
  • •2 linguri cacao
  • gem prune pentru servit

Raporteaza reteta

Retete
de bucatariaportocalie
Salata cu surimi

Salata cu surimi

Dezghetam bastonasele de surimi, le taiem cuburi, radem cascavalul, scurgem bine porumbul din conserva,

1 vot    4 comentarii
30 min
Salate cu peste
Baghete din foietaj

Baghete din foietaj

Dezghetam aluatul de foietaj, ungem jumatate de foaie cu ketchup, asezam baconul si presaram cascavalul.

20 voturi    7 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Pricomigdale cu ciocolata

Pricomigdale cu ciocolata

Amestecam bine migdalele cu 200 gr zahar, adaugam ciocolata si un albus nebatut. Separat, batem

3 voturi    5 comentarii
40 min
Prajituri

Bucataria Portocalie

Daca ni se pare prea tare o putem incalzi usor in cuptorul cu microunde sau chiar in cuptorul clasic. Partea buna la reteta e ca putem renunta la o parte din fructe, nu influenteaza cu nimic prajitura. Eu am observat ca dupa mai multe zile nu mai era deloc tare (ca si pricomigdalele care sunt mai bune dupa 2 zile).

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mure si afine