Ingrediente
•300 gr ciocolata neagra rasa, •3 albusuri, •100 gr zahar, •100 gr caise uscate taiate marunt, •200 gr migdale macinate, •100 gr stafide (le tinem 10 min in apa fiebinte cu rom inainte de a le folosi), •200 gr alune macinate, •50 gr curmale taiate marunt, •rom, vanilie, vf sare, •2 linguri cacao, gem prune pentru servit
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
1 vot
Mod de preparare
Incorporam pe rand ciocolata si toate fructele uscate, adaugam esenta de rom, vanilia.
Tapetam cu hartie de copt o tava mica de tort si punem compozitia in cuptor la foc mediu.
O lasam sa se raceasca, sa nu incercam sa o taiem imediat! O servim a doua zi alaturi de gem de prune. Daca ni se pare prea tare o incalzim 30 sec la cuptorul cu microunde si o servim cu gem de prune.
O nebunie de prajitura!
vera (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010
RETETA E SUPER PARE UN CROCANT,FELICITARI!
bucatariaportocalie (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010
Da, nu are nici faina, nici amidon pentru ca dupa ce o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca se intareste ciocolata si astfel o putem taia usor. Daca vi se pare prea tare in momentul servirii o puteti incalzi f putin in cuptorul cu microunde. Mie nu mi se pare ca aduce cu bezeaua la gust, mai degraba cu pricomigdalele.
lumi (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010
praji e un fel de bezea? Nu am sesizat nici faina, amidon...