autor:

Anita

» » Prajituri

Prajitura cu ciocolata

Autor: Anita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 martie 2011

Ingrediente
-un pachet dublu de biscuiti Petit-Beuree, -4 ciocolate de lapte a 100 g fiecare, -400 g smantana(sau 2 cutii de 200 g)

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

27 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala mai mica, de 1 L,se rupe in bucati ciocolata,peste ea se pune smntana si apoi se pune oala pe foc mic,amestecand pana se topeste toata ciocolata si se uniformizeaza crema.
Se tapeteaza cu folie de aluminiu o tava de chec.
Se trece la asamblarea prajiturii:se incepe cu un strat de crema de ciocolata,deasupra se aseaza biscuiti intr-un strat,peste ei se pune un strat subtire de crema,apoi biscuiti si tot asa pana se termina biscuitii si crema,avand grija ca ultimul strat sa fie de biscuiti.
Se da la rece pentru 2-3 ore pana se inmoaie biscuitii,apoi se rastoarna pe un platou,se indeparteaza cu grija folia de aluminiu si se taie felii.Sfat:indepartati folia numai de pe partea care urmeaza a fi consumata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu ciocolata si prune uscate

Prajitura cu ciocolata si prune uscate

Prunele se pun la hidratat in coniac si se amesteca in ele la un interval de timp. Punem intr-o craticioara

1 vot    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura cu ciocolata si alune

Prajitura cu ciocolata si alune

Untul sau margarina se freaca pana ce are un aspect spumos. Se adauga zaharul. Galbenusurile se separa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Pop Lucia , 27 iunie 2014

    desertul de la Corunca pentru maine

  • Fara foto

    Viorica Dieac , 25 februarie 2014

    f simplu

  • Fara foto

    Sara Ana-maria , 25 februarie 2014

    yam ................

    • Fara foto

      Andreea Simona Parmac , 24 februarie 2014

      De care smantana?normala sau dulce pt prajituri?

    • Fara foto

      luci (Maestru bucatar) , 30 noiembrie 2013

      e super buna, am testat si eu azi reteta, deja a treia oara, copiilor le-a placut mult, multumim pentru idee :)

    • Fara foto

      Pop Lucia , 27 octombrie 2013

      e super buna, am testat si eu azi reteta, multumim pentru idee :)

    • Fara foto

      Moroianu Mariana , 26 octombrie 2013

      desertul de la Corunca pentru maine

    • Fara foto

      Iuliana Orascu , 26 octombrie 2013

      desertul de la Corunca pentru maine

    • Fara foto

      Moroianu Mariana , 26 octombrie 2013

      FFF .buna si usor de facut,am testat azi reteta!!!

    • Fara foto

      Maria Teodora , 25 octombrie 2013

      yum ! :x

    • Fara foto

      Cristina Arghiri , 06 octombrie 2013

      SEAMANA CU PRAJITURA DOBOS

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 23 martie 2011

      Super..... arata foarte bine.........salvat...feliciari*****

    • raluka

      raluka (Chef de cuisine) , 22 martie 2011

      Hmm..cu ciocolata..preferata mea.Arata foarte bine!Felicitari!!*****

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 22 martie 2011

      usor de preparat si buna pe deasupra

    • monik

      monik (Chef de cuisine) , 22 martie 2011

      ce delicioasa e*****si simpu de facut

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 21 martie 2011

      Hmmm...ce bine arata...yami yami!

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 21 martie 2011

      Arata foarte bine präjiturica ta si foarte usor de facut ....felicitari*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

27 voturi

Ingrediente

  • -un pachet dublu de biscuiti Petit-Beuree
  • -4 ciocolate de lapte a 100 g fiecare
  • -400 g smantana(sau 2 cutii de 200 g)

Raporteaza reteta

Retete
de Anita
Prajitura caramel

Prajitura caramel

Blatul:se bat spuma 9 albusuri cu 300 g zahar,apoi se adauga mestecand de jos in sus 300 g nuca si

15 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Prajituri

luci (Maestru bucatar)

e super buna, am testat si eu azi reteta, deja a treia oara, copiilor le-a placut mult, multumim pentru idee :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Tarta cu fructe de padure