autor:

Anita

» » Prajituri

Prajitura cu ciocolata

Autor: Anita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 martie 2011

Ingrediente
-un pachet dublu de biscuiti Petit-Beuree, -4 ciocolate de lapte a 100 g fiecare, -400 g smantana(sau 2 cutii de 200 g)

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

26 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala mai mica, de 1 L,se rupe in bucati ciocolata,peste ea se pune smntana si apoi se pune oala pe foc mic,amestecand pana se topeste toata ciocolata si se uniformizeaza crema.
Se tapeteaza cu folie de aluminiu o tava de chec.
Se trece la asamblarea prajiturii:se incepe cu un strat de crema de ciocolata,deasupra se aseaza biscuiti intr-un strat,peste ei se pune un strat subtire de crema,apoi biscuiti si tot asa pana se termina biscuitii si crema,avand grija ca ultimul strat sa fie de biscuiti.
Se da la rece pentru 2-3 ore pana se inmoaie biscuitii,apoi se rastoarna pe un platou,se indeparteaza cu grija folia de aluminiu si se taie felii.Sfat:indepartati folia numai de pe partea care urmeaza a fi consumata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu visine si crema de ciocolata Ank

Prajitura cu visine si crema de ciocolata Ank

Blatul: In primul rand scoateti samburii visinelor si le lasam la scurs. Ouale se separa si se

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu nuca, ciocolata, crema de vanilie si jeleu de capsuni

Prajitura cu nuca, ciocolata, crema de vanilie si jeleu de capsuni

Blat: Intr-un bol, batem albusurile spuma, cu un praf de sare. Adaugam zaharul tos si mixam pana

2 voturi    0 comentarii
3h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Pop Lucia , 27 iunie 2014

    desertul de la Corunca pentru maine

  • Fara foto

    Viorica Dieac , 25 februarie 2014

    f simplu

  • Fara foto

    Sara Ana-maria , 25 februarie 2014

    yam ................

    • Fara foto

      Andreea Simona Parmac , 24 februarie 2014

      De care smantana?normala sau dulce pt prajituri?

    • Fara foto

      luci (Maestru bucatar) , 30 noiembrie 2013

      e super buna, am testat si eu azi reteta, deja a treia oara, copiilor le-a placut mult, multumim pentru idee :)

    • Fara foto

      Pop Lucia , 27 octombrie 2013

      e super buna, am testat si eu azi reteta, multumim pentru idee :)

    • Fara foto

      Moroianu Mariana , 26 octombrie 2013

      desertul de la Corunca pentru maine

    • Fara foto

      Iuliana Orascu , 26 octombrie 2013

      desertul de la Corunca pentru maine

    • Fara foto

      Moroianu Mariana , 26 octombrie 2013

      FFF .buna si usor de facut,am testat azi reteta!!!

    • Fara foto

      Maria Teodora , 25 octombrie 2013

      yum ! :x

    • Fara foto

      Cristina Arghiri , 06 octombrie 2013

      SEAMANA CU PRAJITURA DOBOS

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 23 martie 2011

      Super..... arata foarte bine.........salvat...feliciari*****

    • raluka

      raluka (Chef de cuisine) , 22 martie 2011

      Hmm..cu ciocolata..preferata mea.Arata foarte bine!Felicitari!!*****

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 22 martie 2011

      usor de preparat si buna pe deasupra

    • monik

      monik (Chef de cuisine) , 22 martie 2011

      ce delicioasa e*****si simpu de facut

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 21 martie 2011

      Hmmm...ce bine arata...yami yami!

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 21 martie 2011

      Arata foarte bine präjiturica ta si foarte usor de facut ....felicitari*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

26 voturi

Ingrediente

  • -un pachet dublu de biscuiti Petit-Beuree
  • -4 ciocolate de lapte a 100 g fiecare
  • -400 g smantana(sau 2 cutii de 200 g)

Raporteaza reteta

Retete
de Anita
Prajitura caramel

Prajitura caramel

Blatul:se bat spuma 9 albusuri cu 300 g zahar,apoi se adauga mestecand de jos in sus 300 g nuca si

15 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Prajituri

luci (Maestru bucatar)

e super buna, am testat si eu azi reteta, deja a treia oara, copiilor le-a placut mult, multumim pentru idee :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cozonac