autor:

Anita

» » Prajituri

Prajitura cu ciocolata

Autor: Anita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 martie 2011

Ingrediente
-un pachet dublu de biscuiti Petit-Beuree, -4 ciocolate de lapte a 100 g fiecare, -400 g smantana(sau 2 cutii de 200 g)

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

27 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala mai mica, de 1 L,se rupe in bucati ciocolata,peste ea se pune smntana si apoi se pune oala pe foc mic,amestecand pana se topeste toata ciocolata si se uniformizeaza crema.
Se tapeteaza cu folie de aluminiu o tava de chec.
Se trece la asamblarea prajiturii:se incepe cu un strat de crema de ciocolata,deasupra se aseaza biscuiti intr-un strat,peste ei se pune un strat subtire de crema,apoi biscuiti si tot asa pana se termina biscuitii si crema,avand grija ca ultimul strat sa fie de biscuiti.
Se da la rece pentru 2-3 ore pana se inmoaie biscuitii,apoi se rastoarna pe un platou,se indeparteaza cu grija folia de aluminiu si se taie felii.Sfat:indepartati folia numai de pe partea care urmeaza a fi consumata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu zmeura si crema de ciocolata cu menta

Prajitura cu zmeura si crema de ciocolata cu menta

Incepem cu pregatirea cremei: Intr-un vas cu fundul mai gros, punem frisca lichida si ciocolata

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Prajitura cu mac prajit, portocale si sos de ciocolata

Prajitura cu mac prajit, portocale si sos de ciocolata

Mixam 200 g de unt cu 200 g de zahar intr-un vas incapator, 5 minute. Adaugam ouale, amestecam bine,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii

  • Pop Lucia , 27 iunie 2014

    desertul de la Corunca pentru maine

  • Viorica Dieac , 25 februarie 2014

    f simplu

  • Sara Ana-maria , 25 februarie 2014

    yam ................

    • Andreea Simona Parmac , 24 februarie 2014

      De care smantana?normala sau dulce pt prajituri?

    • luci (Maestru bucatar) , 30 noiembrie 2013

      e super buna, am testat si eu azi reteta, deja a treia oara, copiilor le-a placut mult, multumim pentru idee :)

    • Pop Lucia , 27 octombrie 2013

      e super buna, am testat si eu azi reteta, multumim pentru idee :)

    • Moroianu Mariana , 26 octombrie 2013

      desertul de la Corunca pentru maine

    • Iuliana Orascu , 26 octombrie 2013

      desertul de la Corunca pentru maine

    • Moroianu Mariana , 26 octombrie 2013

      FFF .buna si usor de facut,am testat azi reteta!!!

    • Maria Teodora , 25 octombrie 2013

      yum ! :x

    • Cristina Arghiri , 06 octombrie 2013

      SEAMANA CU PRAJITURA DOBOS

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 23 martie 2011

      Super..... arata foarte bine.........salvat...feliciari*****

    • raluka

      raluka (Chef de cuisine) , 22 martie 2011

      Hmm..cu ciocolata..preferata mea.Arata foarte bine!Felicitari!!*****

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 22 martie 2011

      usor de preparat si buna pe deasupra

    • monik

      monik (Chef de cuisine) , 22 martie 2011

      ce delicioasa e*****si simpu de facut

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 21 martie 2011

      Hmmm...ce bine arata...yami yami!

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 21 martie 2011

      Arata foarte bine präjiturica ta si foarte usor de facut ....felicitari*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

27 voturi

Ingrediente

  • -un pachet dublu de biscuiti Petit-Beuree
  • -4 ciocolate de lapte a 100 g fiecare
  • -400 g smantana(sau 2 cutii de 200 g)

Raporteaza reteta

Retete
de Anita
Prajitura caramel

Prajitura caramel

Blatul:se bat spuma 9 albusuri cu 300 g zahar,apoi se adauga mestecand de jos in sus 300 g nuca si

16 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Prajituri

luci (Maestru bucatar)

e super buna, am testat si eu azi reteta, deja a treia oara, copiilor le-a placut mult, multumim pentru idee :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
TORT DE MERE