PRAJITURA CU CIOCOLATA SI ALUNE

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 gr ciocolata menaj
  • 125 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 6 oua
  • 6 linguri de rom
  • 150 gr alune de padure sau nuca.

Mod de preparare

Ciocolata se rade si se topeste cu untul taiat cubulete la bain-marie.Dupa ce s-a topit se lasa deoparte sa se raceasca si se mai amesteca din cand in cand.

Albusurile se bat spuma,se adauga 100 gr zahar,iar galbenusurile se freaca cu restul de zahar pana se topeste zaharul.

Se amesteca usor cele trei compozitii: de ciocolata,albusuri si galbenusuri, adaugand treptat si alunele prajite lasate intregi sau dupa preferinta taiate in bucati mai mari.Se pune si romul.

Se toarna compozitia intr-o tava mai mica tapetata cu hartie de copt.

Se coace la foc potrivit (in cuptorul incins) 30 de minute,apoi cu focul la minim se mai lasa circa 10 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise