PRAJITURA CU CIOCOLATA SI ALUNE

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 gr ciocolata menaj
  • 125 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 6 oua
  • 6 linguri de rom
  • 150 gr alune de padure sau nuca.

Mod de preparare

Ciocolata se rade si se topeste cu untul taiat cubulete la bain-marie.Dupa ce s-a topit se lasa deoparte sa se raceasca si se mai amesteca din cand in cand.

Albusurile se bat spuma,se adauga 100 gr zahar,iar galbenusurile se freaca cu restul de zahar pana se topeste zaharul.

Se amesteca usor cele trei compozitii: de ciocolata,albusuri si galbenusuri, adaugand treptat si alunele prajite lasate intregi sau dupa preferinta taiate in bucati mai mari.Se pune si romul.

Se toarna compozitia intr-o tava mai mica tapetata cu hartie de copt.

Se coace la foc potrivit (in cuptorul incins) 30 de minute,apoi cu focul la minim se mai lasa circa 10 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasa

Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasa

Gateste rapid ficatei de pui cu ceapa si ciuperci, fragezi si aromati! Reteta simpla, perfecta pentru un pranz gustos sau o...

Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasa
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise