Mod de preparare bilute de cocos:
Amestecati bine toate ingredientele,apoi lasati compozitia la frigider ~ 20 minute.
Mod de preparare blat de ciocolata:
Preincalzti cuptorul la 180C.
Amestecati ingredientele uscate pentru blat,faina si cacaua cernuta,amidonul,praful de copt si sarea.
Mixati albusurile cu zaharul foarte bine, ca pentru bezea.
Topiti ciocolata la microunde, iar cand se raceste (sa ajunga la temperatura camerei) incorporati galbenusurile.Adaugati esenta de vanilie.
Adaugati ciocolata topita peste albusuri, amestecand incet cu o lingura de lemn sau plastic,apoi puneti si amestecul cu faina.Aveti grija ca albusul sa nu se lase pentru ca prajitura nu va mai creste! (Eu am patit-o la prima incercare!!! )
Cu mainile umezite formati bilutele de cocos, apoi asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si unsa cu unt.(Va recomand sa folositi o tava cu diametrul de 26, deoarece eu am folosit una de 21 si blatul de ciocolata mi-a iesit cam inalt)
Peste bilutele de cocos turnati uniform compozita de blat, apoi dati la cuptor timp de 30 de minute.
Mod de preparare glazura:
Fierbeti la foc potrivit laptele ,zaharul si untul pana se ingroasa putin, apoi trageti dupa foc si adaugati ciocolata rupta in bucatele.Amestecati bine pana ce se topeste ciocolata si compozitia devine cremoasa.
Turnati glazura fierbinte peste prajitura calda. Lasati prajitura sa se raceasca bine inainte de a o taia.
Eu am ras putina ciocolata alba deasupra, insa daca va place puteti presara si fulgi de cocos.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii