Prajitura cu ciocolata si nuca

Pentru prepararea retetei este nevoie de multa ciocolata si multa dragoste.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu ciocolata si nuca

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 400 gr nuca macinata
  • 250 gr zahar
  • 3 linguri cacao
  • 4 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 fiola esenta rom
  • Crema:
  • 8 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 250 gr unt
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri amidon
  • 4 linguri lapte
  • 200 gr ciocolata de buna calitate
  • Extra:
  • fulgi de cocos

Mod de preparare

Pentru prepararea retetei este nevoie de multa ciocolata si multa dragoste. De altfel nici o reteta nu iese daca nu adaugam putina dragoste la ea.

Blatul:

Am folosit o tava de 25 x 20 cm si am copt o singura foaie pe care am taiat-o apoi in 3 bucati. A fost destul de greu de taiat, iar cand voi repeta reteta, o sa coc separat 3 foi.

Am pornit cuptorul si l-am fixat pe 180 grade C.

Albusurile cu esenta de rom si praful de sare le batem pana cand devin spumoase. Adaugam zaharul. Cand albusurile devin tari ca si o bezea, adaugam nuca, faina, cacao si praful de copt (nuca, faina, cacao si praful de copt este bine sa le amestecam inainte intr-un vas si de acolo sa punem pe rand cate o lingura amestecand continuu).

Amestecam pana cand se incorporeaza foarte bine.

Compozitia obtinuta, eu recomand sa fie impartita in 3 parti egale si sa le coacem pe rand. Dupa cum am spus mai sus, eu am copt un singur blat, dar a fost greu sa il tai.

Lasam sa se raceasca. Nu trebuie copt mai mult de 10-15 minute.

Crema:

Intr-o craticioara punem galbenusurile, zaharul, cacaua, amidonul si laptele. Pe foc mic incalzim compozitia amestecand tot timpul pana cand se ingroasa (aproximativ 10 minute). Cand crema are consistenta, adaugam ciocolata taiata in cuburi si continuam sa amestecam pana cand ciocolata este topita si incorporata in crema. Luam crema de pe foc si lasam sa se raceasca pentru 5-10 minute. Adaugam untul portionat. Amestecam foarte bine si lasam crema sa se raceasca.

Asamblare:

Crema o impartim in 3 parti egale.

Luam o foaie sau o bucata de blat, turnam crema, nivelam, apoi blat si iar crema si inca o data. Deasupra trebuie sa fie crema.

Peste crema nivelata presaram fulgi de cocos, de migdale sau nuci tocate grosier.

Punem prajitura la rece si o servim rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Salata de icre

Salata de icre

Reteta de salata de icre. Cum faci acasa salata de icre.

Salata de icre
Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor