Prajitura cu ciocolata si prune uscate

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu ciocolata si prune uscate

Ingrediente

  • O prajitura moale, pufoasa si aromata, aluatul se poate face cu orice doriti, stafide, fructe confiate sau uscate, cardamon, ghimbir sau anason
  • 200 gr prune uscate cantarite fara samburi, 70 ml coniac, 1 lg nuca tocata marunt, 1 lg nuca macinata la masina de cafea, 25 gr cacao, 100 gr ciocolata amaruie tocata marunt, 50 gr unt gras, 150 gr zahar pudra, 4 albusuri, 85 gr faina, 1 lgt scortisoara

Mod de preparare

Prunele se pun la hidratat in coniac si se amesteca in ele la un interval de timp. Punem intr-o craticioara cacaoa, ciocolata, untul, 130 gr din cantitatea de zahar, 100 ml apa fierbinte si se pune pe foc. Amestecam si lasam pana devine omogena. Albusurile se bat spuma dupa care se adauga restul de 20 de grame de zahar. Cernem faina si scortisoara si le incorporam treptat impreuna cu nuca la albusuri. Punem si ciocolata racita la albusuri si amestecam cu o spatula de jos in sus. Eu am pus prunele cu tot cu coniac deasupra compozitiei dar se pot pune la mijloc ca sa nu se usuce prea tare. Reteta este fara nuca dar eu nu prea concep praji cu cioco fara nuca si bine am facut. Am rumenit putin nuca pentru a-i da un gust mai bun. Punem aluatul intr-o tava mai mica si coacem 20-30 de minute la 180 de grade. Eu parca as mai fi pus vreo 50 de grame de zahar, parca n-a iesit suficient de dulce.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura