Am incalzit dulceata de visine intr-un vas cu apa la foc mic, apoi am strecurat visinele.
Siropul l-am pastrat pentru o reteta de tarta.
Intr-un vas, am pus la topit untul cu o lingurita ulei, ciocolata maruntita 2 linguri de zahar, cacaua si un varf de sare.
Ciocolata a fost cam dulce si nu a fost nevoie de mai mult zahar.
Am amestecat continuu pana cand s-au topit si omogenizat toate, apoi am incorporat 3 galbenusuri si am ridicat de pe foc. Am lasat vasul la race.
Albusurile le-am separat de galbenusuri si le-am batut cu un varf lingurita de sare, apoi am pus treptat 6 linguri de zahar, cele trei galbenusuri de ou ramase si iaurtul in care am dizolvat praful de copt.
Am amestecat usor cu o spatula de lemn.
Din compozitia cu ciocolata racita, am separat jumatate pentru ornat, iar cealalta jumatate am incorporat-o in albusuri, punand cate putin din acestea peste ciocolata si amestecand incet pentru a nu se lasa compozitia de tot, ea lasandu-se totusi, nu se pastreaza pufoasa ca la pandispan sau checuri.
Apoi am incorporat nuca maruntita si faina.
Compozitia este putin mai groasa decat la checuri, dar sa nu va speriati ca nu este asa pufoasa, insa va creste frumos in tava.
Am tapetat cu grasime, o tava de 20/30 cm si am copt la 180 grade pentru 40 minute
In compozitia de ciocolata oprita, am amestecat visinele din dulceata si am ornat prajitura cand s-a racit.
Un deliciu a iesit!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii