Prajitura cu ciocolata si visine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu ciocolata si visine

Ingrediente

  • 6 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri de faina
  • 200 gr ciocolata
  • 4 linguri cacao
  • 1 lingurita ulei
  • 250 ml iaurt de tara
  • 200 gr nuca maruntita
  • 1 plic praf de copt
  • 1 pachet unt
  • visine din dulceata(un borcan de 350 gr)
  • sare

Mod de preparare

Am incalzit dulceata de visine intr-un vas cu apa la foc mic, apoi am strecurat visinele.

Siropul l-am pastrat pentru o reteta de tarta.

Intr-un vas, am pus la topit untul cu o lingurita ulei, ciocolata maruntita 2 linguri de zahar, cacaua si un varf de sare.

Ciocolata a fost cam dulce si nu a fost nevoie de mai mult zahar.

Am amestecat continuu pana cand s-au topit si omogenizat toate, apoi am incorporat 3 galbenusuri si am ridicat de pe foc. Am lasat vasul la race.

Albusurile le-am separat de galbenusuri si le-am batut cu un varf lingurita de sare, apoi am pus treptat 6 linguri de zahar, cele trei galbenusuri de ou ramase si iaurtul in care am dizolvat praful de copt.

Am amestecat usor cu o spatula de lemn.

Din compozitia cu ciocolata racita, am separat jumatate pentru ornat, iar cealalta jumatate am incorporat-o in albusuri, punand cate putin din acestea peste ciocolata si amestecand incet pentru a nu se lasa compozitia de tot, ea lasandu-se totusi, nu se pastreaza pufoasa ca la pandispan sau checuri.

Apoi am incorporat nuca maruntita si faina.

Compozitia este putin mai groasa decat la checuri, dar sa nu va speriati ca nu este asa pufoasa, insa va creste frumos in tava.

Am tapetat cu grasime, o tava de 20/30 cm si am copt la 180 grade pentru 40 minute

In compozitia de ciocolata oprita, am amestecat visinele din dulceata si am ornat prajitura cand s-a racit.

Un deliciu a iesit!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Saramura de miel

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin lapte caldut si o lingura de faina.

Pasca cu branza dulce
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise