autor:

merisor

» » Prajituri

Prajitura cu ciocolata si visine

Autor: merisor (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 iulie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: merisor (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 iulie 2015

Ingrediente
6 oua, 8 linguri zahar, 8 linguri de faina, 200 gr ciocolata, 4 linguri cacao, 1 lingurita ulei, 250 ml iaurt de tara, 200 gr nuca maruntita, 1 plic praf de copt, 1 pachet unt, visine din dulceata(un borcan de 350 gr), sare

Dificultate: Medie Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Am incalzit dulceata de visine intr-un vas cu apa la foc mic, apoi am strecurat visinele.

Siropul l-am pastrat pentru o reteta de tarta.

Intr-un vas, am pus la topit untul cu o lingurita ulei, ciocolata maruntita 2 linguri de zahar, cacaua si un varf de sare.

Ciocolata a fost cam dulce si nu a fost nevoie de mai mult zahar.

Am amestecat continuu pana cand s-au topit si omogenizat toate, apoi am incorporat 3 galbenusuri si am ridicat de pe foc. Am lasat vasul la race.

Albusurile le-am separat de galbenusuri si le-am batut cu un varf lingurita de sare, apoi am pus treptat 6 linguri de zahar, cele trei galbenusuri de ou ramase si iaurtul in care am dizolvat praful de copt.

Am amestecat usor cu o spatula de lemn.

Din compozitia cu ciocolata racita, am separat jumatate pentru ornat, iar cealalta jumatate am incorporat-o in albusuri, punand cate putin din acestea peste ciocolata si amestecand incet pentru a nu se lasa compozitia de tot, ea lasandu-se totusi, nu se pastreaza pufoasa ca la pandispan sau checuri.

Apoi am incorporat nuca maruntita si faina.

Compozitia este putin mai groasa decat la checuri, dar sa nu va speriati ca nu este asa pufoasa, insa va creste frumos in tava.

Am tapetat cu grasime, o tava de 20/30 cm si am copt la 180 grade pentru 40 minute

In compozitia de ciocolata oprita, am amestecat visinele din dulceata si am ornat prajitura cand s-a racit.

Un deliciu a iesit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prăjitură zebră din albușuri cu vișine și ciocolată

Prăjitură zebră din albușuri cu vișine și ciocolată

-Se spală vișinele, se scot sâmburii și se pun la scurs într-o sită. -Se pregătește

356 voturi    31 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine si crema de ciocolata Ank

Prajitura cu visine si crema de ciocolata Ank

Blatul: In primul rand scoateti samburii visinelor si le lasam la scurs. Ouale se separa si se

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • merisor

    merisor (Chef de cuisine) , 18 iulie 2015

    Kok Miori, uleiul adaugat in ciocolata o face mai lucioasa :)

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 15 iulie 2015

    De ce trebuie si ulei daca topesti ciocolata cu unt si cacao -de ce nu topesti la ben-marie iese mai bine si untul nu se arde/

Dificultate

Medie

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri de faina
  • 200 gr ciocolata
  • 4 linguri cacao
  • 1 lingurita ulei
  • 250 ml iaurt de tara
  • 200 gr nuca maruntita
  • 1 plic praf de copt
  • 1 pachet unt
  • visine din dulceata(un borcan de 350 gr)
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de merisor
Rulouri cu crema de vanilie

Rulouri cu crema de vanilie

Untul impreuna cu untura le-am pus la topit. Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si drojdia. Ouale

38 voturi    15 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Am desfacut pieptul de pui l-am spalat si l-am portionat in doua fiecare bucata, apoi l-am filat

22 voturi    18 comentarii
50 min
Retete de Craciun
Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Punem untul cu uleiul, ciocolata rupta, putina sare si zaharul intr-un vas, la foc incet pana se

7 voturi    2 comentarii
15 min
Dulciuri diverse

merisor (Chef de cuisine)

Kok Miori, uleiul adaugat in ciocolata o face mai lucioasa :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Turta dulce sau gingerbread