Se spala ciresele in apa rece si se lasa apoi in apa circa 20 min pt a inlatura eventualii "musafiri" nepoftiti. Se clatesc din nou, se scot samburii si se lasa la scurs intr-o sita.
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana la consistenta unei creme spumoase, se adauga laptele rece, apoi treptat faina cernuta cu praful de sare si praful de copt. La sfarsit, se incorporeaza usor albusurile batute spuma tare.
Compozitia obisnuita se toarna intr-o formula dreptunghiulara medie unsa si tapetata cu faina. Deasupra se aseaza ciresle scurse bine de zeama. Se da la cuptor pentru circa 40-45 de min. Se taie dupa racirea completa si se serveste pudrata cu zaharul aromatizat cu vanilie.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii