autor:

kamkrys75

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu cirese

Autor: kamkrys75 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kamkrys75 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iunie 2013

Ingrediente
500 gr cirese fara samburi, 1 cana de faina (200 gr), 1 cana de lapte (220 ml), 1 cana de zahar(240 gr zahar), 1 pachet de unt, 3 oua, 1 plic cacao de 50 gr, 1 praf de sare, 1 praf de copt, esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Puneti la fiert laptele, zaharul, untul si cacaua. Amestecati continuu, pana cand compozitia incepe sa fiarba si se omogenizeaza. Dupa ce a fiert,luati din aceasta compozitie 10 linguri in care se adaugati putina esenta de rom.Aceasta va fi glazura.



Separati galbenusurile de albusuri.Albusurile le bateti spuma.



Lasati compozitia sa se raceasca bine,apoi adaugati galbenusurile.Dupa ce le incorporati in compozitie, adaugati faina amestecata cu praful de copt.La final puneti treptat (cate o lingura)albusurile batute spuma.

Intr-o tava unsa si tapetata cu hartie pentru copt puneti jumatate din compozitie,un strat de cirese,apoi restul de compozitie si terminati cu strat de cirese.

Dati la cuptorul preincalzit la 180 grade, ~ 60 minute.

Dupa ce ati scos prajitura din cuptor puneti glazura uniform.

Se taie numai dupa ce s-a racit foarte bine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura Cika (cu cirese si ciocolata)

Prajitura Cika (cu cirese si ciocolata)

Se face un blat alb din ingerdientele de mai sus, se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Din

12 voturi    11 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu cirese si capsuni

Prajitura cu cirese si capsuni

Cu mixerul batem cele 2 oua, zaharul,uleiul,laptele,zaharul vanilat,praful de sare,faina si la sfarsit

7 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ana , 13 martie 2015

    super de buna

  • Fara foto

    Virginia Ciobanu , 07 martie 2015

    ati uitat sa spuneti ca in compozitia cu lapte si cacao se pune si zaharul.Glazura fara zahar nu prea se face.

  • Fara foto

    Jeni Iliescu , 26 august 2014

    zahar+unt+lapte+cacao...se pun la fiert....din care se opresc cele 10 linguri de compozitie!...Reteta incompleta!

    • Fara foto

      Mioara Gheorghiu , 26 august 2014

      E RETETA DE"' NEGRESA' .UNTUL SE PUNE CU LAPTELE, CACAUA SI ZAHARUL LA FIERT. iN GLAZURA SE PUNE SI CIOCOLATA .

    • Fara foto

      Diana Matei , 26 august 2014

      cand se pune untul totusi..? eu cred ca atunci cand se pune laptele cu cacaoa ca arata in imagine.

    • Fara foto

      Iulia Marin , 25 august 2014

      :))))

    • kamkrys75

      kamkrys75 (Chef de cuisine) , 15 mai 2014

      Buna Simonik, Ingrediente Ingrediente 500 gr cirese fara samburi 1 cana de faina (200 gr) 1 cana de lapte (220 ml) 1 cana de zahar(240 gr zahar) 1 pachet de unt 3 oua 1 plic cacao de 50 gr 1 praf de sare 1 praf de copt esenta de rom Puneti la fiert laptele,zaharul,untul si cacaoa.Amestecati continuu, pana cand compozitia incepe sa fiarba si se omogenizeaza.Dupa ce a fiert,luati din aceasta compozitie 10 linguri in care se adaugati putina esenta de rom.Aceasta va fi glazura. Separati galbenusurile de albusuri.Albusurile le bateti spuma. Lasati compozitia sa se raceasca bine,apoi adaugati galbenusurile.Dupa ce le incorporati in compozitie, adaugati faina amestecata cu praful de copt.La final puneti treptat (cate o lingura)albusurile batute spuma. Intr-o tava unsa si tapetata cu hartie pentru copt puneti jumatate din compozitie,un strat de cirese,apoi restul de compozitie si terminati cu strat de cirese. Dati la cuptorul preincalzit la 180 grade, ~ 60 minute. Dupa ce ati scos prajitura din cuptor puneti glazura uniform. Se taie numai dupa ce s-a racit foarte bine. o zi buna.

    • Fara foto

      simonik (Bucatar) , 14 mai 2014

      buna ,as dori sa stiu cand se adauga untul si zaharul?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • 500 gr cirese fara samburi
  • 1 cana de faina (200 gr)
  • 1 cana de lapte (220 ml)
  • 1 cana de zahar(240 gr zahar)
  • 1 pachet de unt
  • 3 oua
  • 1 plic cacao de 50 gr
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de kamkrys75
tarta cu mere

tarta cu mere

Pentru aluat Se amesteca untul cu zaharul pana se omogenizeaza,dupa care se adauga galbenusul,apoi

57 voturi    6 comentarii
59 min
Prajituri
tarta cu fructe de padure

tarta cu fructe de padure

Se bat 4 albusuri, se adauga 3 linguri cu zahar, apoi separat se bat 3 galbenusuri impreuna cu 3

80 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Cozonac

Cozonac

Pregatiti ingredientele pe o tava pentru a le avea la indemana. Cerneti faina intr-un castron

23 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Prajituri

Ana

super de buna

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite si Pancakes de Ziua Indragostitilor