autor:

» » Prajituri

Prajitura cu cirese

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 iunie 2014

Ingrediente
5 oua, 10 linguri zahar, 5 linguri ulei, 10 linguri lapte, 14 linguri faina, 1 praf de copt, 2 lingurite extract de vanilie, 500 gr cirese, un praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

5 voturi

Mod de preparare


Spalam bine ciresele, indepartam coditele si le scoatem samburii. Ouale, de la temperatura camerei, le separam. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam uleiul, apoi laptele, iar faina o amestecam cu praful de copt si le incorporam treptat.




Punem extractul de vanilie, apoi albusurile si amestecam usor cu o paleta, de jos in sus. Ungem o tava cu margarina si o tapetam cu hartie de copt (dimensiunea tavii: 24x37). Turnam compozitia, o nivelam, iar deasupra punem ciresele.




Introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 30-35 de minute, pana se rumeneste frumos. Cand este gata, o scoatem sa se racoreasca si servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Cika (cu cirese si ciocolata)

Prajitura Cika (cu cirese si ciocolata)

Se face un blat alb din ingerdientele de mai sus, se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Din

12 voturi    11 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu branza si cirese

Prajitura cu branza si cirese

Ouale le-am mixat cu un praf de sare pana si-au dublat volumul. Am adaugat apoi pe rand zaharul,iaurtul,untul

7 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii

  • Rocsy Ciobanu , 31 august 2014

    Eu ung putin cat sa nu fuga hartia...

  • Bartha Melinda , 26 august 2014

    Fetelor, daca puneti hartie de copt nu mai ungeti tava cu margarina, nu are rost.

  • Rocsy Ciobanu , 25 iunie 2014

    Spalam bine ciresele, indepartam coditele si le scoatem samburii. Ouale, de la temperatura camerei, le separam. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam uleiul, apoi laptele. Faina o amestecam cu praful de copt si le incorporam treptat. Punem extractul de vanilie, apoi albusurile si amestecam usor cu o paleta, de jos in sus. Ungem o tava cu margarina si o tapetam cu hartie de copt (dimensiunea tavii: 24x37). Turnam compozitia, o nivelam, iar deasupra punem ciresele. Introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 30-35 de minute, pana se rumeneste frumos. Cand este gata, o scoatem sa se racoreasca si servim.

    • Andreea Hoini , 24 iunie 2014

      prajitura arata foarte bine nu ai putea sa ne mai scri inca o data reteta in comentariu ? :)

    • Mann Erzsi , 24 iunie 2014

      Banuiam eu ca asa trebuie sa fie....oricum,nu-ti fa probleme...mai intrebam daca e cazul...oricum reteta o voi face neaparat....multumesc ptr raspuns...

    • Rocsy Ciobanu , 24 iunie 2014

      Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, faina de amesteca cu praful de copt apoi se incorporeaza. Am scris corect reteta dar nu imi dau seama de ce apare asa..

    • Rocsy Ciobanu , 24 iunie 2014

      Asa este, si faina se amesteca cu praful de copt apoi de incorporeaza. Eu am scris reteta corect si nu stiu de ce apare asa. Imi pare rau :(

    • Mann Erzsi , 22 iunie 2014

      reteta are niste lipsuri...unde e faina?dar galbenusurile?cred ca se pune galbenusurilecand se pune extractul de vanilie,iar faina la urma si se amesteca atunci cu o paleta...

    • Mann Erzsi , 22 iunie 2014

      o reteta f buna...eu cred ca se paote si cu visine sau caise....am sa incerc

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

5 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 10 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • 14 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 500 gr cirese
  • un praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    7 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Chocolate banana cake