Spalam bine ciresele, indepartam coditele si le scoatem samburii. Ouale, de la temperatura camerei, le separam. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam uleiul, apoi laptele, iar faina o amestecam cu praful de copt si le incorporam treptat.
Punem extractul de vanilie, apoi albusurile si amestecam usor cu o paleta, de jos in sus. Ungem o tava cu margarina si o tapetam cu hartie de copt (dimensiunea tavii: 24x37). Turnam compozitia, o nivelam, iar deasupra punem ciresele.
Introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 30-35 de minute, pana se rumeneste frumos. Cand este gata, o scoatem sa se racoreasca si servim.
Reteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....
Turta dulce cu miereReteta de faguri deliciosi. Cum se face acasa reteta de faguri deliciosi.
Faguri deliciosiDe Sarbatori, am pregatit cotlet de porc la cuptor, cu costite, cartofi si mirodenii.
Cotlet de porc, cu legume si mirodenii, la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii