autor:

Alice Ciobanu

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prăjitură cu cireşe

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iunie 2011

Ingrediente
6 ouă, 350 gr zahăr tos, 350 gr făină, 9 linguri apă, 1 esenţă vanilie, vreo 500 gr cireşe roşii... fără sâmburi

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

9 voturi

Mod de preparare

Gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi vanilia până îşi dublează volumul şi se îngroaşă devenind o cremă spumoasă. Cele 9 linguri de apă se încorporează treptat, amestecând continuu. Apoi punem şi făina şi amestecăm bine pentru omogenizare.

Albuşurile bătute spumă tare, cu un praf de sare, se încorporează la urmă, amestecând cu o lingură, de sus în jos.

Cireşele au fost spălate şi li s-au scos sâmburii. Într-o tavă bine tapetată cu unt şi făină se toarnă amestecul, iar deasupra se pun cireşele. Dăm la foc moderat 45-50 min, în cuptorul bine încins. Pudrăm cu zahăr pudră când scoatem din cuptor şi o servim când se răceşte... dacă este răbdare.. dacă nu....
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu cireşe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu cirese

Prajitura cu cirese

Albusurile,separate de galbenusuri,se bat.Cind incep sa se intareasca,se pune zaharul,incetul cu

16 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura marmorata cu cirese

Prajitura marmorata cu cirese

Mai intai spalam ciresele si le scoatem samburii. Intr-un bol mixam ouale de la tempetarura camerei

5 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 29 iunie 2011

    Foarte buna!Pana sunt cirese eu o fac mereu si se topeste...

  • Alice Ciobanu

    Alice Ciobanu (Chef de cuisine) , 24 iunie 2011

    ciresele sunt de casa, adica din copacul din curtea casei :))

  • Licuta Marin

    Licuta Marin (Chef de cuisine) , 23 iunie 2011

    O bunatate!*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 23 iunie 2011

      Ce bunãtate!!! ciresele aratã ca cele de casã....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

9 voturi

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 350 gr zahăr tos
  • 350 gr făină
  • 9 linguri apă
  • 1 esenţă vanilie
  • vreo 500 gr cireşe roşii... fără sâmburi

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte buna!Pana sunt cirese eu o fac mereu si se topeste...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu gem si samburi de caise