Prăjitură cu cireşe

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Prăjitură cu cireşe

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 350 gr zahăr tos
  • 350 gr făină
  • 9 linguri apă
  • 1 esenţă vanilie
  • vreo 500 gr cireşe roşii... fără sâmburi

Mod de preparare

Gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi vanilia până îşi dublează volumul şi se îngroaşă devenind o cremă spumoasă. Cele 9 linguri de apă se încorporează treptat, amestecând continuu. Apoi punem şi făina şi amestecăm bine pentru omogenizare.

Albuşurile bătute spumă tare, cu un praf de sare, se încorporează la urmă, amestecând cu o lingură, de sus în jos.

Cireşele au fost spălate şi li s-au scos sâmburii. Într-o tavă bine tapetată cu unt şi făină se toarnă amestecul, iar deasupra se pun cireşele. Dăm la foc moderat 45-50 min, în cuptorul bine încins. Pudrăm cu zahăr pudră când scoatem din cuptor şi o servim când se răceşte... dacă este răbdare.. dacă nu....

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise