autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Prajituri

Prajitura cu cirese negre

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iulie 2009

Ingrediente
- 500 g de cireşe negre, - 100 g de făină, - 100 g de zahăr, - 1 vârf de cuţit de sare, - 4 ouă, - 250 ml de lapte, - 3 linguri de vişinată, - 30 g de unt pentru tavă

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Spălaţi cireşele şi le scoateţi sâmburii.

Ungeţi o tavă potrivită şi acoperiţi cu cireşe fundul.

Preîncălziţi cuptorul.

Arsaţi făina într-un castron şi faceţi o fântână în centru, în care veţi încorpora zahărul, sarea şi ouăle întregi.

Amestecaţi începând din centru, apoi vărsaţi laptele treptat, amestecând uşor.



Adăugaţi vişinata pentru aromă.



Coaceţi 30- 40 min şi se poate servi călduţă, direct din tavă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese negre" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2009

    Waw da ce bunatate!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • - 500 g de cireşe negre
  • - 100 g de făină
  • - 100 g de zahăr
  • - 1 vârf de cuţit de sare
  • - 4 ouă
  • - 250 ml de lapte
  • - 3 linguri de vişinată
  • - 30 g de unt pentru tavă

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

128 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

4 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Waw da ce bunatate!

Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tort cu inghetata de ciocolata