autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Prajituri

Prajitura cu cirese negre

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iulie 2009

Ingrediente
- 500 g de cireşe negre, - 100 g de făină, - 100 g de zahăr, - 1 vârf de cuţit de sare, - 4 ouă, - 250 ml de lapte, - 3 linguri de vişinată, - 30 g de unt pentru tavă

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Spălaţi cireşele şi le scoateţi sâmburii.

Ungeţi o tavă potrivită şi acoperiţi cu cireşe fundul.

Preîncălziţi cuptorul.

Arsaţi făina într-un castron şi faceţi o fântână în centru, în care veţi încorpora zahărul, sarea şi ouăle întregi.

Amestecaţi începând din centru, apoi vărsaţi laptele treptat, amestecând uşor.



Adăugaţi vişinata pentru aromă.



Coaceţi 30- 40 min şi se poate servi călduţă, direct din tavă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese negre" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prăjitura cu bucluc de 8 Martie 2013

Prăjitura cu bucluc de 8 Martie 2013

Se curăţă şi se rad merele. Se aprinde cuptorul. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Peste

13 voturi    5 comentarii
1h 15 min
Prajituri
TORT DE MERE

TORT DE MERE

Se ia un vas termorezistent si se unge cu unt.Se curata merele de coaje si se scoate cotorul,apoi

47 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2009

    Waw da ce bunatate!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • - 500 g de cireşe negre
  • - 100 g de făină
  • - 100 g de zahăr
  • - 1 vârf de cuţit de sare
  • - 4 ouă
  • - 250 ml de lapte
  • - 3 linguri de vişinată
  • - 30 g de unt pentru tavă

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

91 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Waw da ce bunatate!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine