autor:

Eileen

» » Prajituri

Prajitura cu cirese si migdale

Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iulie 2011

Ingrediente
6 oua, 280g zahar, 200g faina, Zeama si coaja de la o lamaie, 2 plicuri zahar vanilat, Un plic praf de copt, O esenta vanilie, , 700g cirese, 100g zahar, 2 esente de rom, , Un galbenus de ou, Fulgi de migdale

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

9 voturi

Mod de preparare

Amestecati fructele fara samburi cu 100g zahar si esentele de rom (optional puteti pune 50ml rom), lasati la macerat o ora. Pentru aluat, separati ouale.
Galbenusurile se dau la mixer cu zaharul, zaharul vanilat, coaja si sucul de lamaie, esenta de vanilie, pana se topeste zaharul si devine cremos si alb.
Separat se bat albusurile pana devin batoase, apoi se amesteca cu galbenusurile usor, cu o spatula pana sunt incorporate total.
Faina si praful de copt se adauga in ploaie, amestecand incet pana se omogenizeaza.
Turnati in compozitie ciresele cu suc cu tot (eu nu l-am pus), omogenizati bine si turnati intr-o tava de 30x50 destul de inalta, altfel, daca nu aveti, puteti pune in doua tavi cum am facut eu. Tava o tapetati cu unt si faina.
Dati la cuptorul preincins la 160grade pentru 20-30 de minute, pana este aproape gata, facand testul cu scobitoarea. Scoateti din cuptor si ungeti cu un galbenus de ou bine batut apoi presarati cu fulgi de migdale si mai lasati la cuptor 5-10 minute pana prajitura este gata.
Taiati-o dupa ce este complet racita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese si migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Simo

Prajitura Simo

Blat: Se bat albusurile spuma,se adauga galbenusurile,zaharul, praful de copt si se da la cuptor. Crema: Frisca

8 voturi    8 comentarii
45 min
Prajituri
Guguluf cu dovleac si bourbon

Guguluf cu dovleac si bourbon

Se incalzeste cuptorul la 175 g C. Se unge cu unt forma de guguluf. Intr-un castron, se amesteca

1 vot    3 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cozma Moni , 16 ianuarie 2015

    Sunt atat de abuzive reclamele ca nu poti citi nimic...!!!

  • Fara foto

    Elena Sandor , 04 iunie 2014

    intr-adevar, sunt mai grele decat aluatul. O idee ar fi sa dati fructele prin faina apoi sa le incorporati in compozitie.

  • Fara foto

    Angelica Alexandrescu , 01 iunie 2014

    Am incercat reteta ! Este f. buna cu o singura observatie: fructele cad la fund si asta se vede si din poza ! Ar iesi poate mai bine daca ar fi puse dupa ceva timp (5-10 ) minute ! Nu stiu dar zic si eu ?! In rest e super gustoasa ! Multumesc !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 iulie 2011

      Am revenit, acum pot deschide pozele cu prep. final, arata intrun mare fel, multumim de reteta.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 iulie 2011

      Cred ca e delicioasa, regret ca nu se deschid primele 2 imagini, sa vedem praparatul final.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

9 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 280g zahar
  • 200g faina
  • Zeama si coaja de la o lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Un plic praf de copt
  • O esenta vanilie
  • 700g cirese
  • 100g zahar
  • 2 esente de rom
  • Un galbenus de ou
  • Fulgi de migdale

Raporteaza reteta

Retete
de Eileen
Cookies cu ciocolata

Cookies cu ciocolata

Se incinge cuptorul la 170 grade. Frecam bine untul cu tot zaharul pana acesta se topeste si nu se

1 vot    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Varza a la Cluj cu afumatura

Varza a la Cluj cu afumatura

Varza se taie fideluta, se pune sare si se lasa o jumatate de ora. Se scurge de zeama si se pune

35 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de salata cu costita

Ciorba de salata cu costita

Se fierb ceapa, telina, morcovii, pastarnacul intr-o oala cu 4 litri de apa cu putina sare. Dupa

3 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Am revenit, acum pot deschide pozele cu prep. final, arata intrun mare fel, multumim de reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Bounty