Prajitura cu cirese si migdale

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu cirese si migdale

Ingrediente

  • 6 oua
  • 280g zahar
  • 200g faina
  • Zeama si coaja de la o lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Un plic praf de copt
  • O esenta vanilie
  • 700g cirese
  • 100g zahar
  • 2 esente de rom
  • Un galbenus de ou
  • Fulgi de migdale

Mod de preparare

Amestecati fructele fara samburi cu 100g zahar si esentele de rom (optional puteti pune 50ml rom), lasati la macerat o ora. Pentru aluat, separati ouale.

Galbenusurile se dau la mixer cu zaharul, zaharul vanilat, coaja si sucul de lamaie, esenta de vanilie, pana se topeste zaharul si devine cremos si alb.

Separat se bat albusurile pana devin batoase, apoi se amesteca cu galbenusurile usor, cu o spatula pana sunt incorporate total.

Faina si praful de copt se adauga in ploaie, amestecand incet pana se omogenizeaza.

Turnati in compozitie ciresele cu suc cu tot (eu nu l-am pus), omogenizati bine si turnati intr-o tava de 30x50 destul de inalta, altfel, daca nu aveti, puteti pune in doua tavi cum am facut eu. Tava o tapetati cu unt si faina.

Dati la cuptorul preincins la 160grade pentru 20-30 de minute, pana este aproape gata, facand testul cu scobitoarea. Scoateti din cuptor si ungeti cu un galbenus de ou bine batut apoi presarati cu fulgi de migdale si mai lasati la cuptor 5-10 minute pana prajitura este gata.

Taiati-o dupa ce este complet racita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise