Prajitura cu cirese si sirop de artar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu cirese si sirop de artar

Ingrediente

  • 200 gr faina tip 000
  • 4 oua
  • 150 gr unt
  • 150 ml sirop de artar
  • o lingura cu esenta de vanilie
  • 2 lingurite cu praf de copt
  • 25 gr cacao
  • 350 gr cirese fara samburi
  • zahar pudra vanilat, pentru pudrat

Mod de preparare

1. Punem intr-un castron untul inmuiat la temperatura camerei, siropul de artar, cacaoa, esenta de vanilie si apoi mixam bine toate ingredientele. Separat batem ouale spuma si le incorporam treptat in compozitie.

2. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor. Compozitia rezultata o rasturnam intr-o tava rotunda cu dimensiuni de 22-24 cm, unsa cu unt si tapetata cu faina. Deasupra compozitiei asezam ciresele.

3. Coacem prajitura la foc potrivit pentru aproximativ 30-40 de minute. Facem testul cu scobitoarea. Dupa ce s-a copt o lasam sa se racoreasca in tava, apoi o mutam pe un gratar. Cand s-a racit complet o pudram cu zahar pudra si o putem servi.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise