autor:

husni

» » Prajituri

Prajitura cu coca rasa

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 martie 2010

Ingrediente
Pt. aluat:, -3 galbenusuri, -150 g zahar pudra, -225 g unt(margarina), -intre 1/4 si 1/2 lingurita de bicarbonat, -1 lingurita de vanilie(pudra), -1 lingurita de coaja de portocala, , Pt.crema:, -3 albusuri, -220 g zahar pudra, -3 linguri de gem(e f bun gemul de capsunieu am pus, de data asta,gem de caisee bun,dar nu se vede culoarea), -1/2 fiola de esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

13 voturi

Mod de preparare

Cantitatea scrisa,e pt tava cu diametrul de 38 cm.

Pt.aluat, se freaca bine galbenusurile cu untul,coaja rasa de portocala,vanilia si zaharul.Trebuie sa se obtina o compozitie spumoasa.In aceasta compozitie se adauga bicarbonatul(stins in putina zeama de lamiie)si faina;
Se framinta bine.Dupa ce aluatul e gata,il dam la frigider,pina facem crema.
Crema o facem asa:albusurile,zaharul,gemul si esenta de rom se bat bine(impreuna) pina ce se intareste.
Pe tava unsa cu unt si presarata cu faina,se rade 3/4 din aluatul facut,cit mai uniform.Se pune,apoi,crema;se niveleaza;se rade,deasupra aluatul ramas(1/4).
Se coace in cuptorul,preincalzit,la foc mediu,cca 30 minute.Dupa ce e gata,se lasa sa e raceasca,apoi se taie in bucati patrate.
Cind se serveste se poate presara cu zahar pudra.Eu nu zahar pudra;imi place sa se vada aluatul ras.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu coca rasa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Briose cu doua tipuri de ciocolata si bomboane crocante

Briose cu doua tipuri de ciocolata si bomboane crocante

Se incalzeste cuptorul la 180⁰C. Ciocolata amaruie se topeste imrepuna cu laptele si Bacardi Tropical

6 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu prune si branza

Prajitura cu prune si branza

Spalam prunele, le taiem jumatati si scoatem samburii. Le lasam la scurs pe un servetel. Sfaramam

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine):

    Eu am pus doar gem de capsuni ca albusul mi-a trebuit la altceva :) A iesit tare bun!!!

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 13 iulie 2012

    Camy as vrea sa o fac si eu dar....cam cata faina trebuie???? Imi scri te rog frumos ? Te tzuc !

  • Fara foto

    licu pop , 30 martie 2010

    felicitari pentru reteta arata super!

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 30 martie 2010

    Foarte buna si foarte frumos prezentata....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 martie 2010

      Grozava prajiturica...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 30 martie 2010

      Foarte bun,,,ca de obicei!!!felicitari.

    • Fara foto

      husni , 30 martie 2010

      Multumesc de ideea cu nuci;sigur e mai buna ! Asa e,e o prajitura simpla,buna si spornica si f.ieftina.

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 30 martie 2010

      Si eu fac ceva asemanator, numai ca in momentul in care bat albusul spuma, adaug dulceata si nuci pisate.(asta ar fi crema mea), exact cum spunea si Mihaela11. Dar e o prajitura gustoasa si usor de facut.

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 30 martie 2010

      daca se pune si un pic de nuca macinata ii si mai buna !

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 30 martie 2010

      nu ia mult timp si cu siguranta e f. buna,salvat!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 martie 2010

      Foarte fina! O facea mama mea dar am pierdut reteta.Multumesc de faptul ca mi-ai adus aminte de ea.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • Pt. aluat:
  • -3 galbenusuri
  • -150 g zahar pudra
  • -225 g unt(margarina)
  • -intre 1/4 si 1/2 lingurita de bicarbonat
  • -1 lingurita de vanilie(pudra)
  • -1 lingurita de coaja de portocala
  • Pt.crema:
  • -3 albusuri
  • -220 g zahar pudra
  • -3 linguri de gem(e f bun gemul de capsunieu am pus
  • de data asta,gem de caisee bun,dar nu se vede culoarea)
  • -1/2 fiola de esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Sidy (Chef de cuisine)

Camy as vrea sa o fac si eu dar....cam cata faina trebuie???? Imi scri te rog frumos ? Te tzuc !

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Pancakes cu dulceata de gutui (fara zahar) Pancakes cu dulceata de gutui (fara zahar)

Bananele se pasează ușor cu o furculiță. Se adaugă ouăle, un praf de sare. Se mixează cu totul până se obține o compoziție

0 voturi    0 comentarii
40 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Chec alb cu lamaie Chec alb cu lamaie

Se pornește cuptorul, la 170 grade C. Se pregătește o tavă de chec. Albușurile se spumează cu un praf de sare. Când devin

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu cacao si gem