Cantitatea scrisa,e pt tava cu diametrul de 38 cm.
Pt.aluat, se freaca bine galbenusurile cu untul,coaja rasa de portocala,vanilia si zaharul.Trebuie sa se obtina o compozitie spumoasa.In aceasta compozitie se adauga bicarbonatul(stins in putina zeama de lamiie)si faina;
Se framinta bine.Dupa ce aluatul e gata,il dam la frigider,pina facem crema.
Crema o facem asa:albusurile,zaharul,gemul si esenta de rom se bat bine(impreuna) pina ce se intareste.
Pe tava unsa cu unt si presarata cu faina,se rade 3/4 din aluatul facut,cit mai uniform.Se pune,apoi,crema;se niveleaza;se rade,deasupra aluatul ramas(1/4).
Se coace in cuptorul,preincalzit,la foc mediu,cca 30 minute.Dupa ce e gata,se lasa sa e raceasca,apoi se taie in bucati patrate.
Cind se serveste se poate presara cu zahar pudra.Eu nu zahar pudra;imi place sa se vada aluatul ras.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii