Prajitura cu cocos

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu cocos

Ingrediente

  • 200 grame nuca de cocos
  • 300 grame zahar
  • 200 grame stafide hidratate cu 24 ore inainte
  • un pliculet de praf de copt
  • 400 grame faina
  • 500-600 ml vin alb sau rosu
  • 1/2 sticla esenta de vanilie

Mod de preparare

Se face un aluat din fulgii de cocos, zahar, faina, vanilie, stafide si vin, in care s-a stins praful de copt.

Se aseaza intr-o tava mai mica decat cea clasica de cuptor de aragaz

Se niveleaza si se da la copt in cuptorul incalzit.

Se coace circa 50 minute la foc potrivit.

Se verifica cu scobitoarea daca e coapta.

Se taie cand e rece complet.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise