1. Incalzeste cuptorul la 170°.Prajeste putin nuca de cocos intr-o tava de copt timp de 6-8 minute, amestecand o data intre timp ce se prajeste.Lasa-o sa se raceasca dupa care macin-o fin.Pune-o deoparte.
2. Mareste temperatura cuptorului la 190°.Intr-o tigaie inalta, topeste 1 ceasca zahar cu 2 linguri apa, pe foc mare.Lasa-l sa se topeasca fara sa amesteci pana ce devine auriu-maroniu (aprox.3-4 minute) si toarna-l intr-o tava rotunda de 23 cm.Roteste tava pentru a acoperi intreg fundul cu zahar.Pune tava intr-o alta tava cu margini de 5 cm inaltime.
3. Amesteca ouale intr-un bol mare.Adauga 1 ceasca zahar ramas, laptele normal si cel de cocos, faina, nuca de cocos, vanilia si cardamomul si amesteca bine.Toarna amestecul obtinut peste zaharul caramelizat din tava.Toarna apa fierbinte in cealalta tava pana ce ajungi la jumatatea tavii rotunde si pune-le cu grija in cuptor.Coace prajitura timp de 55-60 minute pana ce la introducerea unei scobitori in centru iese curata.Ia tava rotunda din apa si las-o sa se raceasca 30 minute.
4. Prajitura poate fi servita calda, dar este delicioasa racita cu 4 ore inainte de a o servi.Pentru a o pune pe farfurie, treci cu un cutit in jurul marginilor si rastoarna prajitura pe o farfurie.
:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii