Se unge o tava de 25/30 cm cu putin unt si se tapeteaza cu faia.
Intr.un bol se freaca galbenusurile cu 1 pahar de zahar pana se albesc. adaugam apoi esenta , cacao si faina cernute si omogenizam apoi se toarna in tava. Albusurile le batem spuma tare adaugam si restul de zahar (1/2 pahar) si cand am obtinut spuma tare adaugam nuca de cocos si amesetcam incet pana la incorporare. Se pune peste compozitia de cacao si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pana trece testul scobitorii. Daca se rumeneste deasupra reducem focul sau punem o hartie de copt deasupra.
Lasam la racit pana facem si glazura astfel: punem intr.o craticioara smantana si ciocolata rupta bucati si punem la foc pana se topeste ciocolata nu tb sa fiarba. dam la o parte punem si esenta de rom si turnam peste prajitura racita. dam totul la rece cateva ore.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii